F1 aan Tafel: Max weet al meer

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel Christian Horner

Hoe ziet de Red Bull er aankomend seizoen uit? Christian Horner wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hoe zien de sprintweekenden er in 2024 uit? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Er zijn inmiddels al meerdere Formule 1-auto’s voor aankomend seizoen gepresenteerd. Op 15 februari zal Red Bull Racing haar bolide presenteren. Max Verstappen heeft al laten weten dat er weinig wordt veranderd aan de kleurstelling. Ook zal er tijdens de presentatie nog weinig te zien zijn van de updates. Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk zou tijdens de presentatie van de nieuwe auto wel een aantal dingen laten zien. “Ik zou er persoonlijk iets opzetten dat andere teams niet verwachten. En wanneer je naar het circuit gaat neem je dat helemaal niet mee. Ik zou bijvoorbeeld als Red Bull zijnde nu een auto presenteren zonder sidepods.”

Christian Horner

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Christian Horner wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De teambaas van Red Bull Racing is afgelopen vrijdag ondervraagd. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor Horner zijn. Corné Klijn, dj bij Radio 2 en 5, denkt dat een eventueel vertrek van Horner meer gevolgen heeft op de organisatie. “Als Horner gaat kan er een soort kettingreactie komen. Het schijnt dat de contracten van Christian Horner en Adrian Newey aan elkaar gekoppeld zijn. Dat kan ervoor zorgen dat die auto over een paar seizoen niet meer is wat die nu is. Dan heeft Max er natuurlijk wel last van.”

Sprintraces

Aankomend seizoen staan er weer zes sprintraces op het programma. Een sprintweekend ziet er dit jaar anders uit dan de laatste jaren. Op vrijdag wordt er een vrije training verreden en de sprint shootout, de kwalificatie voor de sprint. Op zaterdag wordt eerst de sprint verreden en daarna de kwalificatie voor de race op zondag. Indy Dontje, coureur en tweevoudig winnaar van de 24 uur van Daytona, is geen fan van het nieuwe format. “Je bouwt in een weekend op qua spanning. Nu heb je in de ochtend een race. Daar moet je bij bedenken dat je niet mag crashen want dan kun je niet deelnemen aan de kwalificatie. Ik begrijp het vanuit entertainment oogpunt, maar ik ben er zelf geen fan van.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden