F1 aan Tafel: 'Max zit er bovenop!'

IMG_3451

Deze week in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, wordt er teruggekeken op de bizarre Grand Prix van Italië. Zo komt de straf die is uitgedeeld aan Max Verstappen aan bod. De race van het team van McLaren wordt besproken maar ook de rijderscaroussel. Tevens blikken de heren aan tafel vooruit naar de aanstaande race in Sotsji en voorspellen ze de uitslag van die grand prix. 

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:
Atze Kerkhof: Traint coureurs uit alle klassen op de sim waaronder Max Verstappen
Jack Plooij: Ziggo F1-pitreporter en aangeschoven om een exclusief nieuwtje over Sebastian Vettel toe te lichten!
Olav Mol: Ziggo F1-commentator
Frans Verschuur: vaste waarde aan tafel en de man die als enige teambaas een Verstappen kampioen maakte
Presentatie: Mattie Valk

Na de race van afgelopen weekend zijn er veel vragen binnengekomen van luisteraars over het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De luisteraars vroegen zich met name af waarom Hamilton 10 seconden straf kreeg voor een vergelijkbaar incident op Silverstone en waarom Verstappen een gridstraf van drie plekken heeft ontvangen tijdens de komende race én twee strafpunten op zijn licentie. De kenners aan tafel schijnen hier hun licht op.

Tevens komt de start aan bod waarbij Daniel Ricciardo veel beter wegkwam dan polesitter Max Verstappen en wordt er onder andere besproken wat er mis zou kunnen zijn gegaan tijdens zijn start. De dramatische pitstop van Red Bull Racing blijft ook niet onbesproken.

Daarnaast wordt er door de tafelgasten stilgestaan bij het veelbesproken moment van Hamilton en Verstappen die bovenop elkaar eindigde in de grindbak. Zo is Jack Plooij van mening dat dit moment in hetzelfde rijtje komt van Senna/Prost, Piquet/Alesi en  Schumacher/Hill die ook aan het strijden waren voor het kampioenschap. Kerkhof geeft toe dat hij het een fantastisch moment vond hoe Verstappen zijn auto voor die van Hamilton gooide en zelfs aan het juichen was.

De geweldige race van Lando Norris en het team van McLaren wordt ook besproken door de mannen. Volgens Frans Verschuur zal dit weekend resulteren in een positieve flow voor het team van Zak Brown en een grote motivatie zijn om nu volledig te focussen op de derde plek bij de constructeurs. De mannen zijn eensgestemd dat de winst voor Daniel Ricciardo als een boost zal gaan werken, dat de Australiër zeker nog niet op zijn retour is en nog mooie dingen zal gaan laten zien bij het team uit Woking.

Rijderscarroussel

De rijderscarrousel die de afgelopen weken op volle toeren draaide komt ook nog aan bod. Zo komt Jack Plooij met een exclusief nieuwtje over de toekomst van Vettel en hoe hij daar achter is gekomen. Daarnaast wordt Nyck de Vries besproken en zijn de analisten aan tafel verdeeld over zijn eventuele komst naar de F1. Een aantal Formule 2-coureurs die wellicht in de nabije toekomst de overstap kunnen maken naar de koningsklasse passeren ook de revue.

De mannen aan tafel blikken tenslotte vooruit naar de volgende grand prix over 1,5 week in Sotsji, Rusland. Op voorhand zal het niet direct de race zijn waarbij Red Bull Racing zal besluiten om de motor te verwisselen volgens Mol. De heren doen uiteraard ook hun podium voorspellingen.

Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Nomineer 'F1 aan Tafel' voor de Dutch Podcast Awards!
Stemmen is nog mogelijk tot uiterlijk woensdag 15 september via: Dutch Podcast Awards

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Sjaak Böhmer, Koen Bakker en Mario de Pizzaman

Montage: Marnix Westhuis

Download automatisch via onze RSS feed.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden