SI202105020116_hires_jpeg_24bit_rgb

Volgens Claire Dubbelman, topvrouw bij de FIA, kan niet op alle track limits worden gelet. Dat zegt Jeroen Mul, presentator van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Ook tweevoudig winnaar van Le Mans Gijs van Lennep gaf in de podcast zijn uitgesproken mening over de track limits.

Volgens Van Lennep moet je naar de track limits kijken op de wijze zoals de FIA dat doet. Als de FIA als excuus gebruikt dat de camera er niet goed op staat, dan moeten zij ervoor zorgen dat de camera er wel goed op staat. Van Lennep: “Track limits bestaan al zolang de racerij bestaat. Als je met vier wielen over de witte lijn gaat, is het einde verhaal, want dan maak je de weg breder. Als je de weg breder maakt kun je harder rijden.” Van Lennep is van mening dat je gewoon met vier wielen op de lijn mag blijven.

SI202105020142_hires_jpeg_24bit_rgb_news-700x437
© Red Bull Contentpool

Teambaas Frans Verschuur zegt dat aankomend weekend bij de Grand Prix van Barcelona niemand over de witte lijn bij bocht negen zal gaan. Verschuur: “Als je bocht negen te wijd neemt, liggen er van die betonnen broodjes en daar wil je niet overheen, want dan gaat je bodem kapot en je auto is uit balans.” Verschuur wil meer "betonnen broodjes" op circuits, omdat dan de coureurs er wel voor zorgen dat zij binnen de lijnen blijven. Verschuur: “Als je daarover heen gaat, dan is het gebeurd. Dan verlies je de controle.”

Mul is bang dat de kans op ongelukken toeneemt, omdat een coureur in 2019 uit de Formule-3 op het circuit van Monza gelanceerd werd door de betonnen broodjes. Maar Verschuur is er zeker van dat in bocht negen niemand dit weekend over de broodjes heen zal gaan. Verschuur: “Hoe hoger ze zijn, hoe meer de coureurs er van uit de buurt van zullen blijven.”

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Het leven van Lewis is weer leuk'

Lees ook: Beitske Visser tevreden met achtste plek in zes uur van Spa 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden