F1 aan Tafel: Mercedes mist Max

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 10-4-2023 banner

Heeft Red Bull al laten zien hoe snel ze echt zijn? Gaat Daniel Ricciardo volgend jaar naar Haas? Komen er nog meer races op de Formule 1-kalender? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Stefano Domenicali wil de Formule 1-kalender nog verder uitbreiden. Domenicali wil de komende jaren uitbreiden naar 24 races per seizoen. Frans Verschuur, de bekendste teambaas van Nederland is het daar duidelijk niet mee eens. “Van mij mag Saoedi-Arabië er wel van af. Ik vind het helemaal niks daar.”

Red Bull dominant

Na de eerste drie races van het seizoen staat Red Bull Racing op drie overwinningen. De auto is met afstand sneller dan die van de concurrentie. Volgens George Russell laten ze nog niet eens alles zien. Volgens Michael Bleekemolen, voormalig Formule 1-coureur, is het puur de frustratie omdat Red Bull op dit moment het beste is. “Zelfs voor de fans is het raar om Max iedere keer met twee vingers in de neus een race te zien winnen. Maar wat moet je eraan doen? Moet je er een zak aardappels bij in gooien?”

Gasly of Ricciardo

Daniel Ricciardo moest na het seizoen van 2022 het team van McLaren verlaten. Hij leek een goede kans te maken op een stoeltje bij Alpine. Uiteindelijk koos het team voor Pierre Gasly. Ronald Molendijk, muziekdeskundige en groot Formule 1-liefhebber, snapt het team wel. “Het Franse team heeft nu twee Franse rijders, ik denk dat dat ook een grote rol heeft gespeeld. Het is gewoon een heel mooi plaatje om sponsoren binnen te halen.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden