F1 aan Tafel: "Motorprobleem Haas lijkt bullsh*t"

photo5839155421171004591

Deze week in F1 aan Tafel, gaat het natuurlijk over het nieuwe contract van Hamilton. Daarnaast worden de motorproblemen bij Haas besproken en worden de winnaars van de prijsvraag bekendgemaakt. 

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– Indy Dontje; kersverse winnaar van de 24h van Daytona in de GTD-klasse.
– Olav Mol; Ziggo F1 commentator.
– Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.
– Presentatie: Jeroen Mul.

Het belangrijkste nieuws van de dag was natuurlijk het nieuwe contract van Hamilton bij Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen tekent bij voor 1 jaar. Olav gelooft dat Mercedes en Hamilton in de afgelopen maanden een spel hebben gespeeld. 'Het zou natuurlijk tot een overeenkomst komen.' Olav denkt dat de Brit zomaar eens een overeenkomst zou kunnen hebben waarin staat dat hij zelf wat op de overall mag zetten, zoals bijvoorbeeld het Black Lives Matter logo. 'Als hij dat uitonderhandeld heeft is dat natuurlijk zijn goed recht.' Indy Dontje geeft echter aan dat hij het onderhand wel een beetje zat begint te worden. 'Natuurlijk is die aandacht goed maar op een gegeven moment is het genoeg geweest. Hoe meer je er op focust hoe erger het natuurlijk wordt.' Aldus de kersverse Daytona winnaar.

Dan ander opvallend nieuws dat onlangs voorbij kwam. Naar verluidt zou het team van Haas hun Ferrari-motor in Bahrein pas voor het eerst kunnen starten, omdat de technici van Ferrari door de reisrestricties niet kunnen afreizen naar de fabriek van Haas. Frans vindt het een 'bullsh*t-verhaal.' 'Ik denk dat daar wat anders achter steekt, want als het echt moet valt dat best te regelen, met een privéjet bijvoorbeeld. Aldus Frans. Olav zegt dat hij ook wel wat voelt voor de theorie van Frans. 'Ik denk echter niet dat het mega veel pijn zal doen bij Haas, omdat zo'n motor er in principe alleen maar ingeschroefd hoeft te worden, al is het natuurlijk zeker niet ideaal.'

Een foto van Mercedes teambaas Toto Wolff die Lewis Hamilton knuffelt.
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / LAT Images

Dan komen we bij de winnaars van de prijsvraag van vorige week. Julien Lemmen, de redacteur van Verstappen.com, schonk Grand Prix Radio drie f1-jaarboeken om te vergeven aan luisteraars van de podcast. Om het exclusieve F1-jaarboek - de Max Verstappen editie - te winnen moesten luisteraars bedenken bij welke Grand Prix Max Verstappen zijn vader Jos evenaarde in Grand Prix starts. Olav legt in de podcast even uit hoe het antwoord op de vraag nou precies in elkaar steekt. Volgens de FIA heeft Jos Verstappen 107 keer ingeschreven gestaan voor een race, en daar houdt Grand Prix Radio zich dus ook aan. Dat betekent dat Max Verstappen zijn vader tijdens de tweede wedstrijd op Silverstone in 2020 evenaarde. De winnaars worden in de podcast bekendgemaakt door Jeroen Mul.

De F1 aan tafel-luisteraar maakt ook nog steeds iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet je ‘het autogeluid’ raden. Daarnaast valt er nog een exclusief Max Verstappen 2020 jaarboek te winnen, als jij het antwoord weet op de prijsvraag van Julien Lemmen. Beide momenten zijn te beluisteren in de podcast. Stuur je antwoorden naar f1aantafel@grandprixradio.nl

Naast de gesprekken over Hamilton en Haas bespraken de mannen natuurlijk nog veel meer deze week. Natuurlijk wordt er ook uitvoerig gesproken met Indy Dontje over zijn overwinning tijdens de 24 uur van Daytona. Daarnaast wordt er gesproken over circuit-aanpassingen, de enginefreeze, en een potentiële samenwerking tussen Alpine ene Williams. Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Een foto van Mercedes teambaas Toto Wolff die Lewis Hamilton knuffelt.
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / LAT Images
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen