F1 aan Tafel: "Nieuwe circuits moeten hoogteverschillen hebben"

IMG_2503

Deze week in ‘F1 aan Tafel’, de podcast van Grand Prix Radio, gaat het over het soort circuit dat de F1 nodig heeft, worden Alex Albon en Antonio Giovinazzi besproken en wordt er ingegaan op de kalender van 2021.

 Vanuit de Harbour Club te Vinkeveen met als gasten:

-Frans Verschuur; coureur, winnaar 24h Le Mans met Jos Verstappen en teambaas

-Jack Plooij; F1 pitreporter Ziggo

-Olav Mol; F1 commentator Ziggo

Presentatie: Jeroen Mul

Imola was het vierde circuit waarop in 2020 werd gereden zonder dat de baan in kwestie op de originele kalender stond. Voor een vierde keer was de race een succes. Dit komt volgens de mannen aan tafel vooral omdat er hoogteverschil te vinden is op deze circuits. Ondanks dat ze deze circuits niet terugverwachten op de kalender moet de F1 volgens hen wel op andere banen proberen hoogteverschil te creëren.

Het is al een aantal weken vaste kost in het F1 nieuws en dus ook in de F1 aan Tafel podcast. De vraag: hoe moet het verder met Albon? De mannen aan tafel zijn er deze week duidelijk in: niet. Het is volgens hen nu klaar met de Thai. Een andere coureur die lang ter discussie stond krijgt deze week wel lof van Olav en Jack, ook al is Frans nog niet zo overtuigd. Antonio Giovinazzi is de naam en al heeft hij volgens Olav bijgetekend vanwege de centjes die hij binnenbrengt, de Ziggo mannen zijn onder de indruk van hoe de Italiaan de snelheid heeft opgepikt de laatste tijd.

Tenslotte wordt er gesproken over volgend seizoen. Afgelopen week was er sprake van een eerste versie van de F1 kalender van 2021. Olav ontkent echter het bestaan van deze kalender. Wel wordt de vermeende verschuiving van Zandvoort naar later in het seizoen logisch bevonden, aangezien er volgens de mannen aan tafel nooit een Nederlandse Grand Prix zal komen zonder fans.

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen