SI202104180161_hires_jpeg_24bit_rgb_news

In de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, F1 aan Tafel, hebben onze gasten het onder andere over Pierre Gasly die helemaal klaar is met de uitspraken van Helmut Marko. Marko heeft gezegd dat Max Verstappen twee tiende sneller was dan het AlphaTauri team. Gasly heeft hier op gereageerd en zegt dat de uitspraken van Marko hem niets meer kunnen schelen en dat hij één van de beste kwalificaties had gereden in de geschiedenis van het team. 

Het valt gastpresentator van F1 aan Tafel Rob van Someren op dat Helmut Marko vaker Max Verstappen en Pierre Gasly met elkaar vergelijkt. Het is inmiddels al een tijdje geleden dat Gasly het team van Red Bull heeft moeten verlaten, maar Marko blijft Verstappen en Gasly met elkaar vergelijken. Frans Verschuur, 'de beste teambaas van Nederland', denkt dat Gasly het niet goed kan vinden met Marko en dat hij nog steeds boos is over dat hij uit het team van Red Bull is gezet. Verschuur denkt ook dat Gasly nu zo zelfverzekerd is dat hij weet dat als hij uit het team van AlphaTauri wordt gezet een ander team hem zou willen oppakken.

SI202104170077_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
© Red Bull Contentpool

F1-commentator Olav Mol is het eens met Verschuur. Mol zegt dat Gasly weinig zelfvertrouwen had in de Red Bull naast Verstappen en dat hij die bij het team van AlphaTauri weer snel had teruggewonnen, ook doordat hij een race had gewonnen. Mol: “Hij is heel blij bij AlphaTauri, dus hij zal daar niet snel weggaan.” Mol denkt wel dat als Alpine twee Fransmannen als coureurs willen, dat Gasly daar naartoe zou gaan. Mol: “Ik denk dat Pierre Gasly nu op meer lijstjes van teambazen staat dan anderhalf jaar geleden.”

Van Someren en Mol denken allebei niet dat Gasly terug zou keren naar Red Bull. Mol: “Gasly heeft in het begin geroepen van ik denk dat als ik het hier bij AlphaTauri laat zien dan kunnen ze eigenlijk niet om mij heen en kom ik terug bij Red Bull.” Oud-coureur en videojockey Mental Theo is het met Mol eens. Mental Theo: “Je moet wel reëel zijn. Als je kijkt naar wat er bij Red Bull gebeurt en bij Gasly: als het even lekker gaat en je hebt die vibe weer dan kun je een beetje meer bravoure hebben, maar uiteindelijk word je afgerekend op je laatste succes. Dat is in de Formule 1 wel keihard.”

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Max gaat vol gas' 

Lees ook: Top-5: Formule 1-coureurs in tranen 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen