F1 aan Tafel: "Red Bull heeft het sinds 4 jaar weer goed voor elkaar"

01 mrt 2021
2021-03-01-20.12.48

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, onder andere Gijs van Lennep met een aantal prachtige verhalen, de verwachtingen van Red Bull en de mening van de mannen over de Formule E.

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– Gijs van Lennep; voormalig F1-coureur, meervoudig Le Mans winnaar met Helmut Marko en Jacky Ickx. Uitgeroepen tot 'Beste Nederlandse coureur van de eeuw.
– Werner Budding; auto-journalist en presentator.
– Frans Verschuur; 'meest succesvolle teambaas ever' en onder andere winnaar Le Mans met Jos Verstappen.
– presentatie: Jeroen Mul.

De komst van Gijs van Lennep brengt in de podcast van deze week een aantal fantastische anekdotes met zich mee. Denk aan zijn overwinning op Le Mans, of een oud parcours die hij nog uit zijn hoofd kent. Wanneer de crash van Grosjean nog eens wordt besproken vertelt van Lennep op adembenemende wijze hoe zoiets in zijn tijd ging. "100 meter verder hing er een groene vlag en daar moest het voetje weer naar beneden, ik werd immers betaald om hard te rijden."

Max Verstappen reed vorige week zijn eerste meters in de nieuwe RB16B. De Nederlander gaf aan dat alles er veelbelovend uitziet maar dat hij ook realistisch blijft. De mannen aan tafel geloven wel in een goed seizoen voor de Nederlander. Frans geeft aan dat hij denkt dat Red Bull en Mercedes nog steeds voor het middenveld zullen staan, terwijl Gijs en Werner nog wat optimistischer zijn. Beide mannen geloven dat dit het jaar wordt van Red Bull en Verstappen. "Als het moet dan moet het dit jaar, Red Bull heeft het sinds 4 jaar weer goed voor elkaar." Aldus Werner.

Veel Nederlands succes afgelopen weekend in de Formule E. Zowel Nyck de Vries als Robin Frijns behaalden een pole position, en beiden stonden een keer op het podium. De Vries verlaat Saudi-Arabië zelfs als leider in het kampioenschap. Frans probeert zich gelijk uit het gesprek te onttrekken. "Niks aan mij vragen, ik kijk niet naar de Formule E." Dat geeft meteen al mooi aan hoe Frans denkt over de elektrische vorm van autosport. Op de coureurs in kwestie wil hij nog wel even ingaan. "Het is leuk voor ze dat ze zo nog iets te doen hebben maar ze hebben het allebei net niet voor de Formule 1. Ik heb daar nog een weddenschap met meerdere mensen over gewonnen."

WhatsApp-Image-2021-03-02-at-23.29.24-389x500
(c) Bent Viscaal PR/Trident
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

De F1 aan tafel-luisteraar maakt iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet je ‘het autogeluid’ raden. Stuur je antwoorden naar f1aantafel@grandprixradio.nl. De winnaar van vorige week wordt in deze podcast bekendgemaakt.

Naast de gesprekken over Gijs' racecarrière, Red Bull en de Formule E werd er natuurlijk nog veel meer besproken. Denk aan het vertrek van Verstappen's hoofdingenieur, de opvallende uitspraken van Ferrari en de nieuwe motorreglementen van 2025. Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren via de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

01 mrt 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen