F1 aan Tafel: Red Bull kan probleem Max oplossen

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel vooruitblik Grand Prix van Canada

Hoe kan Red Bull Racing de problemen van de laatste raceweekenden oplossen? Zien we Daniel Ricciardo volgend jaar nog in de Formule 1? Gaat Adrian Newey naar Ferrari? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

De afgelopen jaren was Max Verstappen dominant in de Formule 1. De laatste raceweekenden zijn lang niet meer zo dominant in vergelijking met bijvoorbeeld vorig jaar. In Miami wist Norris te winnen en Leclerc kwam als eerste over de streep in Monaco. Tussendoor won Verstappen wel de Grand Prix van Emilia-Romagna maar de Nederlander stond de laatste rondes flink onder druk. Volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, komt dit onder andere door de hobbelige circuits. De teambaas denkt ook te weten hoe de problemen op te lossen zijn. Visa Cash App Red Bull, het zusterteam van Red Bull Racing, rijdt met de ophanging van vorig jaar en heeft geen last van de problemen. Daniëlle Geel, teammanager bij Van Amersfoort Racing, beschrijft de voordelen van het hebben van een zusterteam. “Het is ook de taak van een zusterteam om dit te ontdekken. Je zet niet voor niets een B-team op de grid. Niet alleen om jonge coureurs een kans te geven maar ook gewoon voor extra data.”

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo keerde halverwege vorig seizoen terug in de Formule 1. Hij verving Nyck de Vries destijds bij AlphaTauri. Zijn contract werd verlengd en ook dit jaar zit hij naast Yuki Tsunoda. In 2024 heeft Riccardo het lastig, teamgenoot Tsunoda is veel weekenden sneller en heeft al bijna vier keer zoveel punten behaald. Bas Schothorst, coureur en co-host Formule 1 vrije trainingen bij Grand Prix Radio, denkt niet dat Riccardo zijn stoeltje behoudt. “Riccardo gaat absoluut niet door bij dat team. Ik zie geen enkel scenario waarin Ricciardo daar blijft. Tsunoda is gewoon sneller, het is zinloos hem nog een jaar in deze auto te zetten.”

Wie verwacht Schothorst dat het stoeltje van de Australiër over zal nemen? Je hoort het in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Adrian Newey

Het is nog de vraag wat de volgende uitdaging van topontwerper Adrian Newey gaat worden. Een overstap naar het team van Ferrari is een stap die vaak genoemd wordt. Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk denkt dat het goed voor het Italiaanse team zou zijn om Newey binnen te halen. “Er is in het verleden natuurlijk al vaker met Newey gesproken. Ze hebben hem al eens een blanco cheque aangeboden. Het zou een geweldig avontuur zijn maar ik hoor ook verhalen dat hij vooral bezig is met het bouwen van een jacht. Als je met Newey praat, praat je ook tegen een gedachtegang. Hij komt binnen en ziet het op een bepaalde manier. Dat kan een echte wake-up call zijn voor een team. Hij brengt echt een visie mee.”

Uiteraard wordt er aan tafel ook vooruitgeblikt op aankomend weekend. Dan staat namelijk de Grand Prix van Canada op het programma. Wie verwachten de gasten aan tafel op het podium in Montréal?

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister One plus 1 jaar PRO en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden