F1 aan Tafel: Red Bull raakt Mercedes

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Max Verstappen was de snelste tijdens de testdagen in Bahrein en was cynisch over de underdog-positie van Mercedes. Helmut Marko kon er wel om lachen. De spiegels, sidepods én het niet aanwezig zijn van Lewis Hamilton voor het maken van een groepsfoto tegen de oorlog. Daarover gaat het in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. Mattie Valk bespreekt de actualiteiten en nog veel meer met wederom spraakmakende gasten in The Harbour Club in Vinkeveen.


De eerste gast is Olav Mol, F1-commentator bij Grand Prix Radio die nét terug is uit Bahrein waar hij verslag heeft gedaan van de testdagen.

Warm bad in Bahrein

Mol vond zijn aanwezigheid in Sakhir als een soort warm bad waar je terecht komt en waar er veel is bijgepraat. "Het feit is als je een heel Formule 1-seizoen draait, je ziet die mensen die daar lopen vaker dan je eigen familie en vrienden, je bespreekt er ook normale dingen mee."

Ook is Rudy van Buren, coureur, simcoureur bij Team Redline én beste simcoureur van 2017, aanwezig aan tafel. 

Positief beeld

Volgens Van Buren zegt de snelste tijd van Verstappen nog vrij weinig. "Wat je wel kan zien aan de on-boards vooral van Red Bull maar ook van Ferrari is dat de auto doet wat de coureur wil en dat geeft wel een positief beeld."

Slecht

En uiteraard mag ook Frans Verschuur niet ontbreken. De enige Nederlandse teambaas die ooit een Verstappen kampioen maakte vind het een slechte zaak van Hamilton dat hij niet bij het fotomoment was met alle coureurs tegen de oorlog in Oekraïne. "Hij had hier juist moeten zijn, er is een soort desinteresse, het grootste probleem ter wereld is er en meneer is er niet bij." 

Voorspellingen

Komend weekend wordt er weer gereden dus de tafelgasten wagen zich aan hun podium voorspellingen.

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen