F1 aan Tafel: Red Bull’s kwetsbaarheid & Verstappen’s kwaliteit

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel Grand Prix van Monaco

Max Verstappen kwam tijdens de Grand Prix van Monaco niet verder dan een zesde plaats. Wie had de crash in de openingsfase van de race kunnen voorkomen? Wat moet er veranderen om het racen in Monaco te verbeteren? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Het was afgelopen weekend voor het eerst sinds 2007 dat er geen Red Bull bij de eerste vijf is geëindigd tijdens de Grand Prix van Monaco. Max Verstappen raakte de muur in het laatste deel van de kwalificatie. Hierdoor kwam hij niet verder dan een zesde tijd. Tijdens de race wist hij geen plaatsen te winnen. Volgens Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, hoeft Red Bull zich nog geen zorgen te maken. “Op andere circuits voelt Red Bull zich wel weer thuis. Ze zijn echt wel wakker en gaan aan de slag. Max houdt ze ook echt wel wakker. Er gaat hier echt wel over gesproken worden.”

Start Grand Prix van Monaco

Bij de start van de Grand Prix van Monaco ging het helemaal mis achterin het veld. Na het uitkomen van de eerste bocht raakten Pérez en Magnussen elkaar. Volgens Jeroen Mul, fabrieksrijder bij Lamborghini, had Magnussen zijn Haas niet naast de Red Bull moeten zetten. “Pérez en Magnussen hadden de crash kunnen voorkomen alleen had Magnussen het makkelijker kunnen voorkomen. Hij zag het voor zich gebeuren. Je zag Pérez nog naar rechts kijken, maar inschatten of de Haas er al naast zit is heel moeilijk.”

De zware crash zorgde voor een rode vlag. Hierdoor moest iedereen wachten in de pitstraat en de banden wisselen. Gezien het inhalen op het stratencircuit bijna onmogelijk is kozen veel coureurs zonder pitstop naar de finish te rijden. Door de bandenwissel tijdens de rode vlag had iedereen al aan het reglement voldaan. Meindert van Buuren, voormalig Formule 2-coureur, denkt dat er wat moet worden veranderd om het racen in Monaco te verbeteren. “Je moet ze banden meegeven die maximaal twintig ronden meegaan. Dan krijgen we in ieder geval actie.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister One plus 1 jaar PRO en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Fragmenten race: Pascall Maessen

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden