F1 aan Tafel: "Renault had niets in de F1 te zoeken"

01 feb 2021
photo5819155871597442540

Deze week in F1 aan Tafel, laten Julien Lemmen, Michael Bleekemolen en Frans Verschuur hun licht schijnen over het Formule 1 nieuws. Onder leiding van Jeroen Mul bespreken zij onder andere de aanstaande docu over Michael Schumacher en de verwachtingen van McLaren.

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– Julien Lemmen; redacteur bij Verstappen.com
– Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.
– Michael Bleekemolen; coureur en ondernemer Race Planet
– Presentatie: Jeroen Mul.

Eerst was het echter weer tijd om het even over Renault te hebben. Wanneer Renault ter sprake komt legt Frans weer even haarfijn uit waarom de Franse equipe nooit de Formule 1 in had moeten gaan. 'Renault heeft niets te zoeken in de Formule 1 met hun familieauto's, Alpine past dan al iets beter. Het was gewoon een speeltje van de mannen aan de top.' Aldus Frans. Michael lijkt het met hem eens te zijn, aangezien hij erg gecharmeerd was van Renault's andere raceklassen die door het Formule 1 programma moesten wijken.

Corinna Schumacher, de vrouw van Michael Schumacher, liet onlangs weten dat er een documentaire in de maak is over haar man. De docu wordt naar verluidt dit jaar nog uitgebracht. Jeroen vraagt de mannen of ze het gek vinden dat de familie na al die jaren van radiostilte nu opeens beelden van Schumacher's revalidatie wil tonen. Julien geeft aan het vooral gek te vinden dat ze nooit duidelijkheid hebben gegeven. Hij vindt dat de familie dat wel verontschuldigd was tegenover al die fans.

McLaren startte vorige week voor het eerst de nieuwe Mercedes-motor. Bovendien had technisch directeur James Key nog wat lovende woorden over voor de nieuwe man, Daniel Ricciardo. Reden genoeg dus om even het onderwerp McLaren aan te snijden. De mannen verwachten niet dat de wissel naar Mercedes motoren nu zoveel gaat opleveren, aangezien ze ervan overtuigd zijn dat de Renault motor ook aardig goed was aan het eind van het seizoen. 'Je kunt niet ineens zeggen, we gaan nog een jaartje door, omdat die deal al in 2019 gesloten werd. Maar het is zeker niet makkelijk om een nieuwe motor in de auto te integreren.' Volgens Frans. Over het feit dat de Mercedes motor een voordeel gaat opleveren bestaat dus nog twijfel. Maar wat betreft Ricciardo is er niets dan positiviteit. Frans geeft meteen aan dat hij Ricciardo beter vindt als Sainz, dus dat de transfer op dat vlak al een verbetering is. Julien is het eens met Frans. 'Ik denk ook dat Ricciardo echt een team op sleeptouw kan nemen en ervoor kan zorgen dat de stemming is het hele team goed is.'

De F1 aan tafel-luisteraar maakt nog steeds iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet je ‘het autogeluid’ raden. Daarnaast valt er nog een exclusief Max Verstappen 2020 jaarboek te winnen, als jij het antwoord weet op de prijsvraag van Julien Lemmen. Beide momenten zijn te beluisteren in de podcast. Stuur je antwoorden naar f1aantafel@grandprixradio.nl

Naast Schumacher, Renault en McLaren werd er nog veel meer besproken. Zo legt Julien Lemmen uit wat nou precies zijn rol is binnen Verstappen.com. Daarnaast komen onder andere de aangepaste vrije trainingen, Vettel's nieuwe look, Toto Wolff en nog veel meer ter sprake. Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

juan-manuel-correa-700x327
© Sauber-Group
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

 

01 feb 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen