F1 aan Tafel: Sensationeel Sakhir

ca7b537d-5ca9-43e7-bd9c-ed5bd110bcf5

Deze week in 'F1 aan Tafel', de podcast van Grand Prix Radio, gaat het over Russell en of zijn prestatie een aantal zaken in perspectief zet. Daarnaast wordt de overwinning van Pérez besproken en doet Sylvana een boekje open over een coureur.

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:

- Sylvana IJsselmuiden; model, presentatrice en F1-kenner.

- Ronald Molendijk; platenproducer, jurylid Idols, analist bij Shownieuws en F1-liefhebber.

- Frans 'geen blad voor de mond' Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.

- Presentatie: Mattie Valk.

Mattie vraagt zich af of de prestatie van Russell de prestaties van Hamilton in perspectief zet. In eerste instantie vindt de tafel van niet. Maar als Mattie er nog even over doorvraagt geeft Frans toch aan dat het de contractonderhandelingen makkelijker zal maken voor Toto Wolff. 'Hamilton zou wel tien miljoen minder kunnen krijgen nu.' Aldus Verschuur. 'Maar dan zet het de prestaties dus wél in perspectief.' Zo haakt Mattie in.

George Russell heeft dus uitstekend bewezen dat hij een goede rijder kan zijn voor Mercedes, ondanks zijn dubbele pech in de race. Dat zorgde ervoor dat Pérez de race kon winnen, en opnieuw ter discussie staat voor een plekje bij Red Bull Racing. Sylvana brengt het onderwerp naar boven tijdens Grand Prix Radio's podcast. Frans vraagt zich echter eerst af of Lawrence Stroll nog wel blij is met de beslissing om Vettel te nemen in plaats van Pérez. Daarna geeft hij aan dat de komst van Red Bull junior Tsunoda naar Alpha Tauri wel eens zou kunnen betekenen dat Pérez toch als outsider naar Red Bull kan.

Ten slotte blikt de tafel vooruit op de Grand Prix van Abu Dhabi. De zeventiende en laatste ronde van het kampioenschap. Ronald verwacht dat Max Verstappen erop gebrand zal zijn om goed te presteren vanwege zijn tegenvallende resultaat in Sakhir. Hij voorspelt een overwinning van Verstappen en een tweede plek voor Vettel, waarop Frans nog geestig antwoord: 'Heb je gedronken of zo?' Nadat Frans en Sylvana hun voorspellingen ook hebben gedaan vraagt Frans nog wie Sylvana nou eigenlijk het leukst van iedereen vindt. Ze antwoord dat ze Leclerc het knapst vindt maar dat ze berichtjes heeft gehad van een andere coureur.

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Eok5bODW8AUJ1JB-700x394
(c) Formula 1
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Dislaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden