F1 aan Tafel: "Sprintrace interessant experiment"

19-sunday-spielberg-1

Een discussie over de sprintrace, die tijdens het raceweekend in Groot-Brittannië verreden zal worden, kon natuurlijk niet ontbreken in de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Alle gasten van F1 aan Tafel zijn benieuwd hoe het uit zal pakken. 

Al eerder veronderstelde Lewis Hamilton dat de sprintrace een saaie vertoning kan worden, omdat niemand té veel risico zal nemen. Zodra een coureur er afvliegt en veel schade heeft, moet hij tijdens de race op zondag achteraan starten. Desondanks denken de coureurs Jeroen Bleekemolen, Jeroen Mul en teambaas Frans Verschuur daar anders over. "De jongens in het middenveld gaan echt wel knokken. Het blijven autocoureurs."

De Grand Prix van Groot-Brittannië zal voor de verandering 29 punten waard zijn. Volgens Verschuur is het weer een keer iets anders en kan het meer kijkers opleveren. In het perspectief van een teambaas denkt hij ook direct aan de inkomsten die de sprintrace met zich meebrengt. "Mensen zullen sneller naar een echte race kijken dan naar een kwalificatie en dat levert natuurlijk ook weer meer inkomsten op."

"Het is een extra race en voor ons als fans is dat gewoon fantastisch", stelt Bleekemolen. Als de sprintrace goed uitpakt denkt hij dat het vaker ingezet gaat worden. Het zal even wennen zijn voor de kijkers, maar Bleekemolen gaat ervan uit dat het concept snel begrepen wordt door de fans.

17-sunday-spielberg-700x467
Foto: Mark Sutton / LAT Images

'Het is een interessant experiment'

Mul denkt dat het experiment van de sprintrace twee kanten op kan gaan. Aan de ene kant zou het verschil tussen de goede en minder goede coureurs nog meer vergroot kunnen worden, maar aan de andere kant levert het misschien juist wel verrassingen op. "Doordat de sprintrace de startpositie van de hoofdrace bepaalt, kan het een groter risico worden." Uiteindelijk zal de tijd het leren welke coureurs een risico durven te nemen.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: Silverstone is keerpunt

Lees ook: Nieuwe Pirelli-achterbanden goedgekeurd door FIA

Lees ook: Red Bull offert 2022-auto niet op door upgraden RB16B

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden