F1 aan Tafel: testrijder Aston Martin bekend?

D450BA44-8500-4C0E-84BE-B0D9E7153A5A

Wekelijks wordt in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, het actuele Formule 1 nieuws besproken. Zo komen de verwachtingen van Alpha Tauri voorbij, opvallende uitspraken van Fernando Alonso, en een primeur van Jack Plooij omtrent de testrijder van Aston Martin.

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– Jack Plooij; Ziggo Sport F1 pitreporter.
– Rob Steltman; redacteur Grand Prix Radio.
– Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.
– presentatie: Mattie Valk.

De eerder aangekondigde gast Paul van Splunteren was helaas op het laatste moment verhinderd. Zijn plaats aan tafel werd ingenomen door Rob Steltman.

In deze laatste week van februari krijgen we opnieuw veel team-presentaties te zien. Vorige week konden we al genieten van de onthulling van de tweede Alpha Tauri. De mannen lieten weten wat ze verwachten van het Red Bull zuster team in 2021. Jack laat weten dat het vooral afhangt van Red Bull en Honda, maar dat hij er veel vertrouwen in heeft omdat Honda naar verluidt met een ontzettend goede nieuwe motor gaat komen in 2021.

Fernando Alonso temperde afgelopen week de verwachtingen door te zeggen dat hij nog niet weet waar hij met Alpine gaat eindigen. "We kunnen zesde maar ook vijftiende worden" aldus de Spanjaard. Jack snapt hem wel omdat hij betrokken is bij het team en hij natuurlijk weet wat er allemaal wel of niet lukt. De mannen zijn het er in ieder geval allemaal over eens dat Alonso hoe dan ook de grote man gaat worden bij Alpine. "Als Ocon op een gegeven moment Alonso verslaat dan gaan alle engineers van Ocon naar de andere kant van de garage" aldus Rob.

Ten slotte bespreken de mannen nog even Piettro Fittipaldi. Afgelopen week werd bekend dat hij in 2021 test- en reserverijder is bij Haas. 'Het was wel een hele nette jongen' aldus Jack, waarop Frans reageert: 'Nou dan heb ik liever een jongen die het gas wél intrapt zoals Hülkenberg. Dan gaat er een lampje branden bij Jack. Op het nippertje van de aflevering trakteert hij ons op een leuk nieuwtje.

1-EPS7T1_135858_W6I8596-700x467
(c) FIA Formula E
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

De F1 aan tafel-luisteraar maakt iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet je ‘het autogeluid’ raden. Stuur je antwoorden naar f1aantafel@grandprixradio.nl. De winnaar van vorige week wordt in deze podcast bekendgemaakt.

Naast de gesprekken over Alpha Tauri, Fernando Alonso en testrijders werd er natuurlijk nog veel meer besproken. Denk aan de shakedown van McLaren, de voorgestelde sprintraces en een potentiële terugkeer naar Indianapolis. Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden