F1 aan Tafel: “Uitspraken Binotto pas waar als ze racen”

20075-f1-team-launch-event

"Pre-season propaganda is zo mooi. Bij Mercedes zijn ze de boel een beetje aan het downtunen en bij Ferrari gaat het vol gas." Dat en meer zegt Werner Budding, auto-journalist en presentator, in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De gasten aan tafel bespreken de recente uitspraken van Ferrari teambaas Mattia Binotto. "En wat gaan we dan uiteindelijk op de baan zien? Hetzelfde als altijd."

De uitspraken van Binotto, die onder andere heeft gezegd dat topsnelheid niet ontbreekt aan de nieuwe bolide van Ferrari, werden door de gasten van F1 aan Tafel in twijfel getrokken. Volgens Frans Verschuur, teambaas en oud-coureur, krijgt Ferrari op een ander vlak wel weer problemen als ze zich nu richting op topsnelheid. Gijs van Lennep, voormalig F1-coureur, meervoudig Le Mans winnaar met Helmut Marko en Jacky Ickx, zegt lachend dat het team waarschijnlijk legaal meer pk's heeft gevonden.

Ferrari tegen de rest

Presentator van deze aflevering Jeroen Mul geeft aan dat Ferrari nu wel een nieuwe drivers line-up heeft met Carlos Sainz en Richard Mille als nieuwe sponsor. Toch is dat voor alle gasten nog steeds niet genoeg om te kunnen zeggen dat Ferrari terug aan de top kan komen. Van Lennep benadrukt dat het seizoen leuk en interessant gaat worden. "Laten we eerlijk zijn: er zitten nu goede jongens in de Formule 1. En McLaren zit natuurlijk ook niet te slapen! Zeker niet met die nieuwe motoren."

Mul haalt aan dat Ferrari in meer gesprekken bijna vergeten wordt. “Het gaat eerder over McLaren die bijna aangeschoven is bij de top, dan over Ferrari die probeert terug te komen.'' Verschuur geeft aan dat Ferrari wel enorm ver gezakt is om zomaar terug te komen dit seizoen. Hij is van mening dat ze bepaalde structuren moeten veranderen binnen het team. “McLaren heeft dat ook gedaan en ik zie het Ferrari nog niet doen.”

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Derde plek WK minimale doel Ferrari teambaas Binotto

Lees ook: Verschuur in F1 aan Tafel: “Ferrari geen derde dit jaar”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen