F1 aan Tafel: Valse start van Verstappen

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Max Verstappen’s eerste podium van het seizoen ging in rook op, Sergio Pérez volgde vrijwel direct daarna met een motor die afsloeg en Hamilton was de lachende derde. Ferrari is helemaal terug van weggeweest met een eerste en tweede plek op het podium. Daarover gaat het in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. Mattie Valk bespreekt de actualiteiten en nog veel meer met bijzondere gasten in The Harbour Club in Vinkeveen.

 

De eerste gast is Olav Mol, F1-commentator van Grand Prix Radio.

Mindset

Mol stelt dat hij Verstappen niet op zijn scherpst vond. "Hij heeft zich door Charles in de derde bocht laten piepelen, Leclerc remde er heel vroeg maar van een inhaalactie kwam het er niet van. Hij was al tevreden met P2 en als dat je mindset is ben je het kwijt."

Ook is Ronald Molendijk die we kennen als DJ én muziekdeskundige en groot Ferrari-fan is, aanwezig aan tafel. 

Ricciardo

De heren aan tafel bespreken de carrièrekeuzes van Daniel Ricciardo, altijd als het ergens tot bloei komt bij een team is hij weg. Molendijk zegt daarop dat het lastig is: "Uiteindelijk wordt je benaderd door een winnend team, stel je voor dat Ferrari vorig jaar belde, dan had hij het niet gedaan." 

Hoogste niveau

En uiteraard mag ook Frans Verschuur niet ontbreken. De enige Nederlandse teambaas die ooit een Verstappen kampioen maakte heeft genoten van het gevecht op de baan tussen Leclerc en Verstappen. "Het is autosport op zijn best. Het is het hoogste niveau, je ziet dat ze elkaar goed kennen en daardoor krijg je zo'n mooi gevecht." 

Voorspellingen

Komend weekend wordt er weer gereden in Jeddah dus de tafelgasten wagen zich aan hun podium voorspellingen.

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen