F1 aan Tafel: Verstappen in topvorm

20 jun 2022 door Anouk Ros
Podcast F1 aan Tafel 20 juni

Tijdens de Grand Prix van Canada is er met de wisselvallige omstandigheden weer genoeg gebeurd. Max Verstappen vergroot met de overwinning zijn voorsprong in het kampioenschap. Ook de mislukte pitstops en de toekomst van Oscar Piastri komen aan bod. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Pech voor Pérez

Zo is Rob van Someren, DJ Radio 10 Somertijd en Formule 1-liefhebber, deze week te gast. De opvallende uitvalbeurt van Sergio Pérez blijft niet onbesproken. Helmut Marko meldde na de race dat dit te maken had met een kapotte versnellingsbak door de crash tijdens kwalificatie. Van Someren vindt het bijzonder dat het team dit niet heeft opgemerkt: "Ik vind het raar dat ze bij Red Bull die bak gewoon niet nagekeken hebben."

Gegokt en verloren

Ook Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, is weer aanwezig. Er is aan tafel wat discussie rond de gedurfde actie van George Russell om in de kwalificatie op slicks naar buiten te gaan. "We hebben wedstrijden gekend in het verleden, op de oude Hockenheimring, waar je in sector 1 en 2 vier seconden verloor op de slicks, en waar je in sector 3 ineens vijf seconden wint. Hij [Russell] had die ronde af moeten maken, dat is het", zo besluit Mol.

Verstappen versus Sainz

En vaste waarde Frans Verschuur mag ook niet ontbreken. Het gevecht tussen Verstappen en Sainz in de laatste ronden van de race maakte het nog even spannend. Sainz heeft geen overwinning kunnen behalen, maar heeft zijn eigen positie wel sterk behouden. "Ik vind het ook wel goed voor Sainz. Hij had tot nu toe een waardeloos seizoen. En nu krijgt hij toch een beetje zelfvertrouwen", aldus Verschuur. 

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

20 jun 2022 door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen