F1 aan Tafel: Verstappen jaagt door

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 7-8-2023

In de zomerstop is het tijd om terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Wat mogen teams allemaal doen tijdens de zomerstop? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Sergio Pérez begon het Formule 1-seizoen goed. Hij dacht zelfs om de wereldtitel te kunnen strijden. Na een aantal slechte resultaten heeft Verstappen een grote voorsprong in het kampioenschap. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, kijkt terug op het seizoen van de Mexicaan. “Hoogmoed komt voor de val. Hij dacht in het begin dat hij wel goed was maar toen viel hij van zijn Mexicaanse troon.”

Fernando Alonso

Aston Martin schoot dit seizoen uit de startblokken. Tijdens de eerste zes races eindigde Fernando Alonso vijf keer op het podium. Aston Martin doet de laatste races niet meer mee om de podiumplaatsen. Voor Daniëlle Geel, teammanager bij Van Amersfoort Racing, kwamen de prestaties van de Spanjaard niet als een verrassing. “Ik denk dat als Alonso een goede auto heeft hij hele mooie dingen laat zien. De updates vallen tegen waardoor Alonso ook niet het beste uit de auto kan halen.”

Bijna ieder jaar komen er wel nieuwe races op de Formule 1-kalender. De komende jaren wil de Formule 1 uitbreiden naar 25 races per seizoen. Volgens Roger Hermans, directeur Verstappen Travel en Verstappen Merchandise, zit niet iedereen daarop te wachten. “Je hoort de coureurs weleens klagen. Ik weet van Max bijvoorbeeld dat hij erg blij is dat er nu drie weken even niks is.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden