F1 aan Tafel: Verstappen klikt lekker weg

IMG_3610

Deze week in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, wordt er vooruit gekeken naar de Grand Prix van Rusland. De mannen bespreken de mogelijke motorwissel voor Max Verstappen, maar ook zijn gridstraf. Het nieuws rondom Aston Martin dat bekend heeft gemaakt komend seizoen met Sebastian Vettel en Lance Stroll door te gaan komt ook aan bod. Tot slot voorspellen de gasten de uitslag van de grand prix in Sotsji. 

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:
Olav Mol: Ziggo Sport F1-commentator
Rolf Meter: Formule 1-regisseur bij Ziggo Sport
– Frans Verschuur: vaste waarde aan tafel en de man die als enige teambaas een Verstappen kampioen maakte
– Presentatie: Mattie Valk

De kenners aan tafel kijken nog een keer terug naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Voor Rolf Meter, die als regisseur verantwoordelijk is voor de Formule 1-uitzendingen op Ziggo Sport, was het weekend extra speciaal omdat ze tijdens de grand prix in Zandvoort live vanaf het paddock mochten uitzenden in plaats van de gebruikelijke studio in Hilversum.

De Netflix-documentaire over Schumacher komt kort aan bod. Oud F1-coureur Damon Hill heeft zich ook uitgesproken over het incident tussen Max en Lewis in Monza, de mannen aan tafel praten hier nog over na. Het nieuws dat Aston Martin komend seizoen tóch met Vettel en Stroll blijft rijden blijft ook niet onbesproken, eerder werd er nog over een mogelijk einde van de carrière van Vettel gespeculeerd.

De mogelijke motorwissel van Verstappen voor de komende race in Rusland wordt besproken. De heren verschillen enigszins van mening of het team van Red Bull er goed aan zal doen om daar te wisselen, aangezien hij ook zijn gridstraf van drie plekken moet gaan incasseren.

De mannen bespreken een aantal circuits en geven hun eerlijke mening over Rusland. Tafelgast Rolf Meter vindt het circuit geen lust voor het oog. Spa en Zandvoort daarentegen behoren tot zijn persoonlijke favorieten als het gaat om de beeldvorming op televisie.

Twee luistervragen komen aan bod, onder andere over het grote geld in de Formule 1 en de paydrivers. Tevens wordt er een vraag gesteld aan de kenners aan tafel over welke circuits ze graag een debuut of terugkeer zien maken op de Formule 1-kalender naar aanleiding van de interesse die Zuid-Afrika en Zuid-Korea hebben getoond om terug te keren.

Carlos Sainz moet zijn Ferrari nog beter leren kennen nadat hij in de laatste vier raceweekenden drie keer van de baan af is gegaan. Het gezelschap aan tafel bespreekt hoe het mentale aspect tegenwoordig veel meespeelt bij de coureurs. De heren doen uiteraard ook hun podium voorspellingen voor Rusland.

Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman
Redactie: Sjaak Böhmer, Koen Bakker en Mario de Pizzaman
Montage: Marnix Westhuis

'F1 aan Tafel' is in de race voor een Dutch Podcast Award in de categorie Sport.
Stemmen is nog mogelijk tot maandag 11 oktober via: Dutch Podcast Awards

Download automatisch via onze RSS feed.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden