F1 aan Tafel: Verstappen Torenhoge Triple Favoriet

door Tim Koenders
Podcast F1 aan Tafel vooruitblik Grand Prix van Spanje biografie Joey Litjens

Kan Max Verstappen de komende drie races winnen? Moet Verstappen een overstap naar Mercedes overwegen? Afgelopen week werd het boek ‘Littekens’ van Joey Litjens uitgebracht. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Bas van Veenendaal deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma. De twee weken daarop wordt er ook gereden, op de Red Bull Ring en op Silverstone. Red Bull Racing heeft het de laatste weken lastig. Charles Leclerc en George Russell denken dat Verstappen op de komende circuits gewoon weer de favoriet is. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, is het met de coureurs eens. “Ik denk dat ze de waarheid spreken, anders heeft Red Bull echt een probleem. Op deze circuits zou de Red Bull wel moeten winnen.”

Verstappen moet naar Mercedes

In 2026 staan er grote reglementswijzigingen op het programma. Het is maar de vraag welk team haar zaken dan het beste voor elkaar heeft. Corné Klijn, dj bij NPO Radio 2 en 5, denkt dat Mercedes de beste papieren heeft voor 2026 en adviseert Verstappen een overstap te maken naar het Duitse team. “Ik vind dat Verstappen na dit seizoen naar Mercedes moet gaan. Als alles klopt wat ze zeggen weet je dat je bij Mercedes moet zitten. Alles op de testbank laat zien dat het blok van Mercedes het beste is. Ik denk dat Verstappen in de Mercedes van Russell ook gewonnen had in Canada.”

Boek Joey Litjens

Afgelopen week werd het boek ‘Littekens’ geschreven door Joey Litjens uitgebracht. Het boek beschrijft alle pieken en dalen van het leven van de voormalig MotoGP-rijder. Deze week is Litjens te gast, natuurlijk om te praten over het recente Formule 1-nieuws maar ook om het over zijn boek te hebben. “Ik heb behoorlijk wat dingen mee moeten maken in mijn leven. Sommige dingen heb ik ook zelf voor gekozen. Als er iets is wat je overkomt is er altijd iets waar je beter van kunt worden. Zo sta ik erin en dat heb ik op papier gezet. Met het boek heb ik alle ellende ook af kunnen sluiten.”

Het boek begint bij zijn eerste kennismaking met de motorsport en blikt terug op de hele carrière van voormalig MotoGP-rijder Joey Litjens. In F1 aan Tafel praat Litjens over zijn zware crash in 2009, maar ook over zijn revalidatie. Hij bespreekt zijn comeback en het zwarte gat waar hij in belandde. “Ik verloor mijn vader en kreeg te maken met een stukje traumaverwerking waar ik geen gehoor aan wilde geven. Ik vluchtte door te gaan werken en sporten. Op een gegeven moment was dat niet meer genoeg. Toen begon het met de drank. Voor ik het wist kwamen de vrouwen en de cocaïne.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister One plus 1 jaar PRO en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Bas van Veenendaal

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Stef en Bob van Veen

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden