F1 aan Tafel: Verstappen verbaast vriend en vijand

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 5-6-2023

Max Verstappen won met overmacht de Grand Prix van Spanje. Mercedes stond met twee coureurs op het podium. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Er hingen donkere wolken rondom het circuit in Spanje maar regen viel er niet tijdens de race. Volgens Frans Verschuur, de bekendste teambaas van Nederland, was regen nog meer in het voordeel van Verstappen geweest. “Dan had hij waarschijnlijk iedereen op een ronde gezet, dan was het echt niet meer leuk geweest.”

Penalty Tsunoda

Yuki Tsunoda kreeg tijdens de Grand Prix van Spanje een penalty van vijf seconden. Corne Klijn, dj bij NPO Radio 2 en NPO Radio 5, is het niet eens met die beslissing. “Guanyu Zhou had gewoon op de baan kunnen blijven. Even van het gas en het was klaar.”

Mercedes eindigde met twee coureurs op het podium en de upgrades lijken te werken. “Was Mercedes nou zo goed of kwam het omdat Ferrari en Aston Martin niet geleverd hebben? Ze eindigden gewoon op 23 seconden.” Dat liet Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol weten.

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden