F1 aan Tafel: Waarom Max Verstappen blijft winnen...

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 6-11-2023

Max Verstappen won in Brazilië zijn zeventiende Grand Prix van dit seizoen. Fernando Alonso en Sergio Pérez vochten tot de streep om een plaats op het podium. Wat is er aan de hand met Mercedes? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Afgelopen weekend stond er weer een sprintrace op het programma. Het was de zesde keer dit seizoen dat er op zaterdag een sprint verreden werd. Volgend jaar zal het sprintweekend hoogstwaarschijnlijk een ander format krijgen. Niet iedereen is fan van de sprint. Rob van Someren, dj bij Radio 10, vindt de sprint niet altijd even geslaagd. “Afgelopen zaterdag vond ik het wel leuk. Maar er zijn ook edities geweest die waren zonde van de tijd.”

Sergio Pérez

Sergio Pérez moest de Grand Prix van Brazilië als negende aanvangen. De Mexicaan kon geen goede ronde neerzetten in het laatste deel van de kwalificatie. In Q3 dreigde het te gaan regenen en was het belangrijk om snel de baan op te gaan. Pérez deed dit niet en moest in zijn ronde van het gas door een gele vlag die veroorzaakt werd door Oscar Piastri. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, begrijpt niet waarom Pérez zo lang binnen bleef. “De grootste blunder was van de engineer van Pérez. Ik begrijp niet dat dit soort fouten nog gemaakt worden op dit niveau.”

Fernando Alonso

Fernando Alonso eindigde in Brazilië voor het eerst sinds de Grand Prix van Nederland weer op het podium. Hij kreeg de plaats absoluut niet cadeau. De Spanjaard moest Sergio Pérez lang achter zich weten te houden. Uiteindelijk hield de Aston Martin-coureur 53 duizendsten over om een plaats op het podium veilig te stellen. BMW-coureur Sandra van der Sloot heeft veel respect voor de tweevoudig-wereldkampioen. “Hij is op dit moment wel echt een held. Als alles klopt staat hij er en laat hij de kaas niet van zijn brood eten.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden