F1 aan Tafel: Waarom Verstappen blijft winnen...

door Tim Koenders
podcast Formule 1 aan Tafel Max Verstappen wint grand prix van China

Max Verstappen won afgelopen weekend de sprint en de Grand Prix van China. Is Lewis Hamilton nog wel gemotiveerd bij Mercedes? Wat verwachten de gasten aan tafel van de reglementswijzigingen in 2026? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Max Verstappen won afgelopen weekend zowel de sprint op zaterdag als de Grand Prix van China op zondag. Daarmee breidde hij zijn voorsprong in het kampioenschap uit. Edwin Smulders, society fotograaf en groot Formule 1-liefhebber, heeft genoten van de sprintrace. “Uiteindelijk wint Verstappen natuurlijk gewoon weer. Hij begon vanaf de vierde plaats en won uiteindelijk met heel veel seconden voorsprong. Hij is wel echt van een ander niveau.”

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China niet uit het eerste deel. Hierdoor moest de zevenvoudig-wereldkampioen de race als achttiende aanvangen. Voormalig teambaas van Jos Verstappen Frans Verschuur denkt dat het aan de motivatie van de coureur ligt, al is de Mercedes volgens hem ook niet goed. “Hij heeft de motivatie niet meer. Ik denk dat de motivatie die hij heeft om naar een ander team te gaan hem weer een tiende oplevert. Maar als je de Mercedes onboard ziet en je er een beetje verstand van hebt zie je ook dat het een pakhuis van een auto is."

Reglementswijzigingen 

In 2026 gaan de nieuwe Formule 1-reglementen in. Het motorreglement gaat op de schop en het is maar de vraag welk team er dan boven komt drijven. Bas Koeten, eigenaar van Nederlands grootste raceteam, kijkt erg uit naar 2026. “Als je kijkt naar de vorige evolutie van de auto’s verwacht ik er veel van. We zitten nu in een periode dat iedereen niet zo heel veel meer kan verbeteren. 2026 wordt heel gaaf.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Fragmenten race: Pascall Maessen

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden