F1 aan Tafel: "Yuki Tsunoda wil teammaat Pierre Gasly verslaan"

SI202102190295_hires_jpeg_24bit_rgb

De eerste teams hebben onlangs hun nieuwe bolides gepresenteerd en de verwachtingen omtrent de nieuwe auto's zijn hooggespannen. "Ik verwacht wel weer wat van Pierre Gasly", aldus Jack Plooij in een nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. 

De introductie van Yuki Tsunoda als rijder bij Alpha Tauri maakte ook indruk op de gasten. Tsunoda zei eerder al dat hij dit jaar een duidelijk doel heeft: teammaat Pierre Gasly verslaan. Jack Plooij vindt dat een mooie doelstelling. Volgens Rob Steltman, redacteur van Grand Prix Radio, kan hij ook niet anders zeggen. Het is immers zijn allereerste seizoen in de F1.

De gasten zijn ook benieuwd wat Tsunoda en Gasly kunnen bereiken en of ze snel aan elkaar gewaagd zullen zijn. Oud-coureur en teambaas Frans Verschuur denkt dat dat wel een uitdaging voor Pierre Gasly kan worden, als blijkt dat Tsunoda een goede rijder is.

SI202102190303_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
(c) Red Bull Content Pool

Plooij verwacht wel wat van Gasly, maar zijn prestaties zullen ook afhangen van Red Bull. Hij verwijst naar de Honda motor die zowel Red Bull als Alpha Tauri gebruiken. Honda heeft in het afgelopen jaar benadrukt dat ze bezig zijn met een nieuwe goede motor voor Red Bull. "We moeten niet vergeten dat die motor ook achterin bij Gasly zit", aldus Plooij. Plooij meent dat Gasly bij Alpha Tauri heeft laten zien dat hij kan presteren onder druk. Verder moet Tsunoda vooralsnog met rust worden gelaten. ''Yuki heeft nog even tijd nodig om die snelheid te pakken en mee te komen met zijn teamgenoot. Maar ik denk wel dat Gasly voorin gaat rijden", aldus Plooij.

De complete aflevering van F1 aan Tafel van deze week kun je hier beluisteren:

 

Lees ook: Teambaas Tost verwacht fantastische races Tsunoda

Lees ook: Lando Norris: “Verwacht dit seizoen veel concurrentie”

Lees ook: Key: “F1-teams gaan verloren downforce terugwinnen dit jaar”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen