F1 aan Tafel: Zandvoort wordt voor Max

IMG_2610

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, kijken de heren terug op de bizarre en korte Grand Prix van België op Spa-Francorchamps. Het gezelschap aan tafel bespreekt daarnaast de prestaties van Max Verstappen en George Russell en kijken de mannen vooruit naar de Grand Prix op Zandvoort komend weekend.

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:
- Humberto Tan: Radio en TV-presentator.
- Olav Mol: Ziggo F1-commentator.
- Frans Verschuur: vaste waarde aan tafel en de man die als enige teambaas een Verstappen kampioen maakte.
- Presentatie: Mattie Valk

Het kwartet bespreekt onder andere de bizar verlopen Grand Prix van België die zondagmiddag zou plaatsvinden. De start werd door de hevige regenval veelvuldig uitgesteld. Ruim drie uur later werden toch drie rondes achter de safety car gereden, waardoor de startopstelling ook officieel als uitslag telt. Voor Olav Mol was dit echter niet de langste zit in de 31 jaar dat hij commentaar levert. Ook bespreken de analisten hun eigen ervaringen vanaf het circuit en de reacties van de coureurs en teams.

De vele crashes die tijdens dit race-weekend hebben plaatsgevonden op Circuit van Spa-Francorchamps worden besproken. Zo wordt er stilgestaan bij de crash van Lando Norris en de daaropvolgende actie van Sebastian Vettel die een sportief gebaar liet zien. De toekomst van Eau Rouge blijft ook niet onbesproken na de overige crashes tijdens de W Series en de 24 uur van Spa.

De tafelgasten bespreken ook de crash van Sergio Pérez in de verkenningsronde en de geweldige actie van de monteurs die erin zijn geslaagd om de auto op te knappen. Hierdoor kon de Mexicaan toch nog van start gaan achter de safety car. Daarnaast wordt Perez zijn contractverlenging bij Red Bull Racing besproken.

Komend weekend staat de Grand Prix van Nederland op Zandvoort op de planning. Olav Mol liet onder andere weten dat dit voor hem geen ander weekend zal worden, ondanks dat het dit keer in Nederland is. De kenners spreken ook over de coronamaatregelen op het paddock en het kort geding dat tegen de Dutch Grand Prix loopt vanwege de uitstoot van stikstof.

Zandvoort is volgens Olav Mol een circuit die moeilijk te vergelijken is met een ander circuit op de kalender. Verschuur denkt dat Red Bull en Ferrari hoge ogen zullen gooien op het circuit in de duinen. De inhaalacties zullen volgens het kwartet met name plaatsvinden in de Tarzanbocht.

Tot slot zijn ze eensgestemd over het feit dat het wel historisch mooi is dat Zandvoort en Nederland weer op de kaart komen te staan door de terugkeer van de Grand Prix.

Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Alexander Stevens

Redactie: Sjaak Böhmer en Koen Bakker

Montage: Marnix Westhuis

Download automatisch via onze RSS feed.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden