F1-coureurs: Hamilton de beste van 2018, Verstappen tweede

P-20171001-00491_news

Lewis Hamilton behaalde dit jaar zijn vijfde wereldtitel en wist Sebastian Vettel achter zich te houden. Dit terwijl de Duitser volgens velen een betere wagen tot zijn beschikking had. De Brit werd hierdoor alom geprezen en toen Formula1.com aan de huidige coureurs vroeg wie dit jaar de beste rijder was, kwam Hamilton ook als beste uit de bus.

De officiële website van de Formule 1 liet de coureurs een top tien samenstellen op basis van hun prestaties van afgelopen seizoen. Hierbij mochten ze ook op zichzelf stemmen. De punten werden verdeeld op basis van het huidige F1-puntensysteem en de lijsten werden vervolgens gecombineerd om tot een top tien te komen. Hamilton werd met kop en schouders verkozen als beste coureur van het veld en wint hiermee de eerste Drivers’ Driver of the Year.

Max Verstappen werd indrukwekkend als tweede verkozen. Dit had volgens de website  mede te maken met zijn zeer sterke optredens in het laatste deel van het seizoen. De top drie werd gecomplementeerd door Fernando Alonso. De afzwaaiende F1-coureur kon met zijn McLaren geen potten breken dit jaar, maar stak qua prestaties sterk af tegenover Stoffel Vandoorne.

Hierbij de volledige top 10:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden