F1-coureurs reageren op annuleren Australische Grand Prix

Formule-1-coureurs-2020

Nu duidelijk is dat de Australische race vanwege het coronavirus niet doorgaat, druppelen de reacties van de coureurs binnen. Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben al laten weten teleurgesteld te zijn, maar zijn uiteraard ook begripvol.

Van dezelfde strekking zijn de reacties van de andere coureurs, een klein overzicht.

Daniel Ricciardo (Renault)
Thuisfavoriet Daniel Ricciardo laat weten er kapot van te zijn, maar heeft uiteraard begrip: "Ik ben er kapot van dat ik niet kan meedoen aan mijn thuisrace hier in Melbourne en het seizoen te beginnen. Uiteindelijk is de juiste beslissing gemaakt en ik denk dat iedereen kan begrijpen dat dit iets is wat we niet eerder gezien hebben."

Carlos Sainz (McLaren)
"Zeer treurig nieuws. De eerste Grand Prix van het seizoen annuleren is een moeilijke beslissing, maar [de beslissing] moest gemaakt worden. Ik hoop het beste voor iedereen in de getroffen regio's. Laten we hopen dat deze pandemie zo snel mogelijk onder controle is. Alsjeblieft mensen, wees verstandig en blijf veilig."

Charles Leclerc (Ferrari)
"We moeten nog wat langer wachten om terug te keren in de auto. Ik keek er erg naar uit om weer achter het stuur te zitten, maar dit is de beste beslissing. De gezondheid van iedereen heeft de prioriteit."

Nicholas Latifi (Williams)
Nicholas Latifi zou dit weekend debuteren, maar laat eveneens weten dat de veiligheid boven alles komt. "Het mag duidelijk zijn dat ik heel opgewonden was om eindelijk mijn debuut te maken in de Formule 1 dit weekend, maar ik moet wachten. De veiligheid en gezondheid van iedereen moet het belangrijkste zijn."

Romain Grosjean (Haas)
"Geen race in Melbourne. Het voelt als iets heel groots omdat we ons zo goed voorbereid hebben [op de race], maar het is eigenlijk iets heel kleins in vergelijking met de strijd waarmee de wereld geconfronteerd wordt. Blijf veilig allemaal en probeer covid-19 zo goed mogelijk te bestrijden."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden