F1 Fan Column: 'Winnen'

images_Formule1_retro_michaelschumacher_ferrari_spa-francorchamps_2002

Dit seizoen krijgt de Formule 1-fan op Grand Prix Radio de kans om een exclusieve column te publiceren. In aanloop naar de Grand Prix van Australië beschreef Vanessa de Rijck haar belevenissen in de Formule 1: 'Winnen'

In de Formule 1 draait het maar om één ding: winnen. Ok, dat is niet helemaal waar, maar in mijn Formule 1 fan-carrière is winnen regelmatig aan bod gekomen en heb ik dingen meegemaakt waar ik tien jaar geleden alleen maar van droomde. Toen ik dan ook las dat Grand Prix Radio fans zocht voor een column, twijfelde ik geen moment.

Ik heb inmiddels een heel aantal F1-races bezocht: Mijn allereerste bezoek was in 1997 bij de race in Hockenheim. Toen ik die Jordan met de bekende ‘slangenkop’ zag, was ik meteen verslaafd en wilde ik alles weten over Formule 1.

Het gevoel dat je voor het eerst een Formule 1-auto hoort, dat vergeet ik nooit weer. Ik heb races gezien in Barcelona, Oostenrijk, Australië, Canada, Silverstone, Nurburgring en Spa-Franchorchamps. Winnen: Dat is waar ik mijn column mee begon en dat hebben mijn man en ik meermaals gedaan.

Het was toch wel een bijzonder moment toen we – woonachtig in Londen – op een regenachtige zaterdag naar Silverstone reden. Het was best bijzonder toen we diezelfde middag de nieuwe Midland F1-auto mochten zien, voordat deze gepresenteerd werd. 

Dat was nog niet alles, want de persoon die ons bij Midland binnen vroeg, bood ons ook meermaals een uitgebreide rondleiding aan en vroeg ons of we een bezoek wilden brengen aan een testdag. Oftewel: Het zien van alle teams en een rondleiding achter de schermen, het voelde voor ons als winnen.

 ‘We kregen van een wildvreemde kaarten voor de hoofdtribune’

Mijn man won een reis voor twee personen naar de Grand Prix van Turkije. We hadden mooie plekken maar op zaterdagochtend gebeurde er iets speciaals: We kregen van een wildvreemde man kaarten voor de hoofdtribune. Zijn vrouw kocht twee kaarten, terwijl meneer zelf kaarten had voor de paddock.

Of de keer dat ik door het inschrijven op een nieuwsbrief tickets won voor de Grand Prix in Spa-Franchorchamps. Daarbij mochten we een bezoek brengen aan het motorhome van Ferrari. Het walhalla voor de echte F1-fan. Daar kom je niet zomaar. Samen met de teamleden en coureurs mochten we het circuit op. We kregen een rondleiding in het motorhome en de pitbox en mochten eten met het teamleden. Die ochtend beleefden wij als een droom, al die bekende coureurs…

Je zult begrijpen dat wij in de afgelopen jaren echt wel dachten van ‘Wow, wat hebben wij een geluk!’. Maar de echte hoofdprijs? Dat was toen ik in 2002 na de Grand Prix in Spa een man leerde kennen. Sinds die tijd zijn wij samen en ik noem deze man sinds 11-11-11 dan ook mijn echtgenoot, dat was nog eens een hoofdprijs!

 


Grand Prix Radio biedt dit seizoen de Formule 1-fan de kans om een column te schrijven. De fans zijn tenslotte degenen die de sport een groot deel van de (financiële) bodem geven en vaak hebben ze interessante en leuke visies op de sport. Voorafgaand aan iedere Grand Prix dit jaar komt er een column van een fan. Hoe kom je in aanmerking om een column op onze site te schrijven? Heel eenvoudig: mail jouw idee of korte motivatie naar press@grandprixradio.nl. Voor meer informatie klik je hier

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden