F1 stemt in met doorgaan Portugese Grand Prix in 2021

portimao

De Formule 1 heeft toestemming gegeven om de Grand Prix van Portugal in het seizoen van 2021 toch door te laten gaan, zo meldt autosport.com. Eerder liet Grand Prix Radio weten dat het 2021-seizoen vrijwel zeker met twee races in Bahrein zou beginnen om zo het gat van Portugal op te vullen. 

Na gesprekken tussen de Formule 1 en raceorganisatoren om meer kennis te krijgen over de situatie in Portugal, is het duidelijk dat beide partijen blij zijn dat de Grand Prix door kan gaan. Bronnen van autosport.com zeggen dat het nu nog lege slot op de kalender opgevuld gaat worden door de Grand Prix van Portugal. De beslissing over Portugal houdt in dat het Formule 1-seizoen definitief zal starten in Bahrein op 28 maart. De race op het circuit van Portimao zal de derde zijn op de kalender en zal op 2 mei plaatsvinden.

Max-Portugal-700x394
(c) Red Bull Content Pool

Moeilijkheden rondom Covid

De onzekerheid over de Grand Prix van Portugal komt door de nieuwe quarantainebeperkingen die in het Verenigd Koninkrijk zijn ingevoerd. Iedereen die terugkeert vanuit Portugal moet verplicht 10 dagen in quarantaine in een hotel.

Doordat Portugal op de 'rode lijst' staat zullen er ook geen uitzonderingen voor topsporters worden gemaakt. Dit houdt in dat het Britse F1-personeel niet direct vanuit Portugal terug naar Groot-Brittannië kan, want zij zou dan eerst tien dagen in quarantaine moeten. Doordat de races van Portugal en Spanje zo snel na elkaar zijn, is de kans echter klein dat het personeel überhaupt van plan was om tussendoor terug naar huis te vliegen.

testdag-twee-spanje-2020-700x467
(C) Red Bull Content Pool

Na afloop van de Spaanse Grand Prix worden de coronamaatregelen echter wel onhandig voor het F1-personeel. Iedereen moet namelijk bij terugkomst in het Verenigd Koninkrijk 10 dagen in quarantaine in een hotel. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat teams ervoor kiezen om langer in Europa te blijven om te kunnen blijven racen.

Vergadering

In een aankomende vergadering zullen de F1-teams op de hoogte worden gebracht van de kalenderplannen. Naast de kalenderplannen wordt ook verwacht dat tijdens de vergadering de F1-teams, de FIA, de F1 en vier van de autoleveranciers zullen debatteren en stemmen over onder andere de sprintraces en de engine freeze.

Lees ook: Olav Mol: "Belangrijk dat engine freeze doorgaat"

Lees ook: F1 seizoen 2021 opent met twee races in Bahrein  

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden