F1 in 2020 op politiek gebied veranderd volgens Vasseur

2020-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Saturday

Frédéric Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, vindt dat F1 in 2020 op politiek gebied is veranderd. De coronacrisis zorgde volgens de teambaas voor solidariteit tussen de F1-teams.

Door de coronacrisis moesten in 2020 een aantal drastische maatregelen genomen worden door de Formule 1. Er werd bijvoorbeeld besloten dat de budget-cap eerder wordt ingevoerd, dat de nieuwe reglementen pas in 2022 ingaan, en dat de ontwikkeling van de 2021-auto nagenoeg wordt bevroren. Waar de Formule 1-teams voorheen nog wel eens dwars lagen bij zulke aanpassingen, werden de aanpassingen nu snel goedgekeurd door de teams. Volgens Frédéric Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, heeft de pandemie voor solidariteit tussen teams gezorgd waardoor de aanpassingen zijn goedgekeurd.

"Het is nooit makkelijk om een zet te doen, omdat je altijd een beetje bang bent dat je iemand anders of een ander team een voordeel zou kunnen geven", vertelde Vasseur aan Autosport. "We bevonden ons echter in zo'n moeilijke situatie dat we wel moesten." De Alfa Romeo teambaas spreekt dan ook over een revolutie op het gebied van politiek in de Formule 1.

"Voorheen zou dit moeilijk zijn geweest. Het is dan ook zeker zo dat je in moeilijke tijden de solidariteit van de groep kunt zien. In een paar weken hebben we veel meer kunnen doen dan we in de afgelopen tien jaar hebben gedaan met de budget-cap en de reglementswijziging. De FOM kon in een paar weken een ongelooflijke kalender met 17 races samenstellen, en de teams wisselden behendig van de ene kalender naar de andere. Zoveel dingen gebeurden in zo'n korte periode dat ik denk dat het een revolutie van de mentaliteit van de Formule 1 was", concludeerde de Fransman.

"Nu moeten we deze mentaliteit vasthouden, want ik denk dat we in de toekomst waarschijnlijk met nieuwe problemen te maken zullen krijgen. Als we samenwerken kunnen we de situatie vrij snel verbeteren", aldus Vasseur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen