Formule 1 komt met nieuwe TV-Graphics

Schermafbeelding-2020-06-23-om-10.32.04

De Formule-1 komt in samenwerking met Amazon met nieuwe TV-Graphics voor het seizoen van 2020. Er zullen zes nieuwe graphics gebruikt worden, om de kijker nog beter te informeren over de race en haar participanten.

De eerste graphic wordt geïntroduceerd in Oostenrijk. Deze graphic zal informatie verschaffen over de algemene snelheid van een bepaalde auto, onderverdeeld in de categorieën: 'power, grip, downforce en drag'.

Vanaf de tweede Britse Grand Prix zijn we getuige van de 'Ultimate Driver Speed Comparison'. Deze informatiebron zal huidige F1-coureurs vergelijken met legendes uit het verleden. Waarbij er zelfs data van rijders uit 1983 gebruikt wordt.

Tijdens de Belgische Grand Prix zal er voor het eerst gebruik gemaakt worden van de 'highspeed/lowspeed' graphic, die aangeeft hoe snel een auto zich door hoge snelheidsbochten manoeuvreert, waarbij hetzelfde wordt gedaan bij lage snelheidsbochten.

Ten slotte wil de Formule-1 in de tweede seizoenshelft nog drie graphics inlijven. Deze graphics zullen te maken hebben met een rijder beoordeling, de wijze waarop een team zich ontwikkelt heeft gedurende het seizoen en een algemene beoordeling over de prestaties in een seizoen. Als laatste moet daar dan nog een kwalificatie en race voorspelling bijkomen.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden