F1 kondigt Grands Prix Turkije, Bahrein en Abu Dhabi aan

images_Formule1_Circuits_Istanbul

De Formule 1 brengt vanmiddag naar buiten dat het dit seizoen nog gaat racen in Turkije, Bahrein en Abu Dhabi. Waarbij het circuit in Bahrein gastheer is voor twee wedstrijden.

Met de vier nieuw geplande races komt het totaal aantal van Formule 1 Grands Prix in 2020 op 17. Daar lijkt het ook bij te blijven voor dit seizoen, maar dat is meer dan het initiële doel van 15 races gesteld door de Formule 1.

CEO Chase Carey is dan ook erg gelukkig met de nieuwste aankondigingen. ‘Ik ben erg trots op het toevoegen van de nieuwe races aan de kalender. Ondanks het feit dat sommige races niet door kunnen gaan (waarbij Carey de Grand Prix van China in het bijzonder noemt) geloof ik dat we het seizoen goed zijn begonnen. Ik hoop dan ook dat we onze fans nog heel wat entertainment kunnen verschaffen.’

De FOM bevestigt naast de nieuwe races ook een beperkte toegang voor fans bij een aantal van de resterende races op de kalender, zolang dit veilig is voor de fans zelf en het bezochte land. Het wordt niet gezegd wélke circuits fans mogen toelaten.

De Grand Prix van Turkije keert in 2020 terug na een afwezigheid van 9 jaar en zal verreden worden op 15 november. Vervolgens reist de Formule 1 door naar Bahrein, waar het zal beginnen aan een derde en laatste ‘triple header’. De eerste van twee Bahreinse Grands Prix zal plaatshebben op 29 november, met race 2 een week later op 6 december. Het seizoen zal traditiegetrouw worden afgesloten in Abu Dhabi op 13 december.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden