F1 bezorgd om kalender 2022 vanwege corona

11 dec 2021 door Jacobine van den Berg
Gp-silverstone-2021

Het seizoen is relatief goed verlopen ondanks dat corona nog altijd niet de wereld uit is, maar toch zijn er nu al lichte zorgen omtrent de kalender voor 2022. Met de toenemende coronamaatregelen en de nieuwe omikronvariant loopt de Formule 1 het risico dat sommige races, net als vorig en dit jaar, niet door kunnen gaan.

De Formule 1 had vorig jaar een grote uitdaging toen er wereldwijd sprake was van lockdowns. Uiteindelijk moest de organisatie last minute de Grand Prix van Australië afblazen. Na bijna een halfjaar was het toen toch gelukt om het kampioenschap van zeventien races rond te krijgen. Dit seizoen had de Formule 1 al minder problemen, maar moesten toch enkele races noodgedwongen afgezegd worden en werden het in totaal 22 races. Voor volgend jaar staan er wel weer 23 races op de kalender, maar er zijn nu al zorgen bij de Formule 1 of dat allemaal gaat lopen zoals gepland, nu steeds meer landen weer extra coronamaatregelen introduceren.

Optimisme op retour

"Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me niet een beetje zorgen maak, dat doe ik wel", zo zegt Steve Nielsen, de sportief directeur van de Formule 1 tegenover Motorsport.com. "Het optimisme dat we een paar maanden geleden misschien hadden dat de pandemie op zijn retour was, is de afgelopen twee of drie weken een beetje teruggeslagen. Het is een steeds veranderende situatie", zo vervolgt Nielsen. "Sinds het begin is de pandemie opgekomen en weer weggezakt, afhankelijk van de regio waar je je begeeft. En we moesten om de veranderende besmettingscijfers heen en proberen het in onze agenda te passen."

Herstart / Grand Prix van Saoedi-Arabië / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Ondanks dit blijft Nielsen wel degelijk hoopvol dat de kalender van 2022 goed kan verlopen. "Ik denk dat het enige voordeel is dat in 2020 de pandemie in elk land nieuw was. En nu, hoewel het nog steeds een verschrikkelijk iets is, leert de wereld er geleidelijk mee te leven."

Lees ook: Olav Mol volgend seizoen toch op radio én tv

Lees ook: Oscar Piastri nieuwe Formule 2-kampioen

Lees ook: Agressieve kerbs Abu Dhabi aangepast na zorgen Pirelli

11 dec 2021 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen