Honda-motoren noteren hoogste topsnelheid op F1-testochtend

AP-1YFQGD6611W12_news

De Honda-motoren van Daniil Kvyat en Max Verstappen hebben op de eerste testochtend op het Circuit de Catalunya de hoogste topsnelheid genoteerd. De Nederlander werd met 320 km/u geklokt terwijl Kvyat zelfs goed was voor 322 km/u.

Verstappen ging maandagochtend 52 keer de baan rond en noteerde met 1.20,174 de vijfde tijd. Sebastian Vettel was met 70 rondes het meest productief. De Duitser klokte met 1.18,161 bovendien de snelste tijd.

Red Bull Racing deed het in eerste instantie rustig aan op de eerste testochtend van 2019. Verstappen had tot 11.00 uur slechts één installatieronde gereden.

Vettel was de hele dag snel en productief, maar helemaal vlekkeloos verliep zijn optreden niet. Bij een van zijn rondes ging hij bij het opkomen van het rechte stuk in de rondte.

De uitslag van de eerste Formule 1-testochtend op het Circuit de Catalunya:

Raikkonen en Grosjean zorgen voor code rood

Kimi Raikkonen zorgde voor de eerste code rood van 2019. De Fin spinde op de eerste om 9.05 uur in zijn installatieronde op het Circuit de Catalunya van de baan af en zorgde voor oponthoud.

Twee ronden later zorgde Romain Grosjean ervoor dat de sesse eveneens stil kwam te leggen. In de derde sector viel de Haas van de Fransman stil.

De eerste Formule 1-testochtend begon maandag om 9.00 uur en duurde tot 13.00 uur. Om 14.00 werd de testsessie, die tot 18.00 uur duurt, hervat.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen