F1 verlengt contract GP Hongarije met een jaar tot 2027

P-20170730-00459_news

De Formule 1 heeft het contract voor de Grand Prix van Hongarije met een jaar verlengd tot en met 2027. Een langetermijnovereenkomst in 2016 zorgde ervoor dat de Hungaroring tot 2026 op de kalender bleef staan. 

De voorwaarden zijn nu herzien en de jaarlijkse verhoging van de kosten om een race te organiseren zijn verminderd.  Ook de rekening om een besloten Grand Prix dit jaar te organiseren is verlaagd.

''We hebben met Liberty Media samengewerkt om de gemiste winst te compenseren, omdat de organisatiekosten niet lager zijn dan tijdens een besloten evenement", vertelt Zsolt Gyulay, CEO van Hungaroring Sport, aan Autosport.

''We hebben tijdens de discussies ons best gedaan om een ​​goede overeenkomst te krijgen voor zowel het land als de sport, zelfs in deze moeilijke tijden. We kunnen geen exacte cijfers zeggen, maar de rechten zijn een fractie van wat we betalen in het geval van een open evenement. Bovendien hebben we een verlenging in ons contract bereikt, dus nu is het geldig tot 2027 in plaats van 2026.''

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden