F2: Gelael brak ruggenwervel tijdens race Barcelona

400019600787_312365

Formule 2-coureur Sean Gelael had enorm veel pech tijdens de eerste Formule 2-race in Spanje. De Indonesische coureur kwam in de laatste ronde van de race in aanraking met de bolide van Jack Aitken. Zijn auto ging daarbij over de kerbs de lucht in en landde zo hard dat Gelael een van zijn ruggenwervels brak. 

Fans waren verbaasd toen ze zagen dat de auto van Gelael zo goed als onbeschadigd stil stond op de baan. De Indonesiër kon niet zelf uit zijn bolide komen en niemand snapte wat er aan de hand was. Een Medical Car werd ingezet om Gelael op te halen. Hij werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Na een MRI-scan werd een kleine fractuur in een van de ruggenwervels vastgesteld. Gelael is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en zal naar verwachting volledig herstellen. Uit voorzorg heeft de FIA Medical Delegate hem echter wel ongeschikt verklaard om te racen. De Indonesiër zou door één van de kerbs de lucht in zijn gegaan en daarbij zo hard geland zijn dat de fractuur in zijn wervel ontstond.

Gelaels Formule 2-team DAMS Racing wenst hem ondertussen het beste toe. "Beterschap, Sean en we hopen je snel te zien op de baan!"

Lees ook: Ten Voorde pakt leiding in het Porsche Supercup-kampioenschap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen