F2: Drugovich wint voor Ilott, Schumacher naar P4

door Hidde Wissels
Verstappen-bahrein

Felipe Drugovich heeft namens MP Motorsport de hoofdrace in Bahrein gewonnen in het Formule 2-kampioenschap. De Braziliaan won voor Callum Ilott en Jehan Daruvela. De leider in het kampioenschap, Mick Schumacher, werd vierde en zag zijn voorsprong slinken tot twaalf punten.

Drugovich startte vanaf de tweede startplek achter polesitter Ilott. Binnen de eerste ronde nam de 20-jarige de leiding over en stond deze ook niet meer af. Drugovich controleerde de race, ging beter om met zijn banden en kwam maar liefst vijftien seconden eerder over de finish dan Ilott.

Mick Schumacher moest beginnen aan een inhaalrace, want de Duitser moest starten vanaf de tiende startplek. Schumacher kende een geweldige eerste ronde en lag al snel op de vierde plaats. In de slotfase was er een heerlijk gevecht tussen Daruvela en Schumacher om de laatste podiumplek. De 21-jarige Schumacher kwam een paar dichtbij, maar Daruvela wist hem achter te houden, waardoor hij zijn eerste podiumplek scoorde.

Niki Tsunoda reed een ijzersterke race. De Japanner, die hoogstwaarschijnlijk Danill Kvyat bij AlphaTauri gaat vervangen, moest achteraan starten en wist zich naar een geweldige zesde stek te knokken.

Zondagochtend is er nog de sprintrace in Bahrein, waarna volgende week het Formule 2-seizoen wordt afgesloten tijdens de Sakhir Grand Prix.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1332632981962420232

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen