F2: Schumacher wint en loopt uit in het kampioenschap

Verstappen-gp-rusland

Mick Schumacher heeft zaterdagochtend de hoofdrace van Sotsji in de Formule 2 gewonnen. De Duitser loopt daardoor verder uit in het kampioenschap. Yuki Tsunoda werd tweede, Callum Ilott maakte het podium compleet. 

Schumacher moest vanaf de derde plek starten en wist meteen door te schuiven naar de tweede stek. Tsunoda startte van poleposition en wist die positie na het lange rechte stuk te behouden. Schumacher en Tsunoda gingen tegelijk naar binnen voor hun pitstop. Daarna bleek de Prema-coureur meer snelheid te hebben dan de Japanner. Met hulp van DRS kroop Schumacher bij Tsunoda in de versnellingsbak en wist hij op een slimme manier Tsunoda te passeren voor de leiding van de wedstrijd.

Ilott ging op jacht naar Schumacher toen hij ook Tsunoda voorbijging. De Brit leek alleen teveel van zijn banden te hebben gevraagd, omdat Tsunoda in de laatste ronde in de lange doordraaier terugkwam en Ilott buitenom wist te passeren. Ilott wist ternauwernood Luca Ghiotto van zich af te houden en kwam nipt als derde over de meet.

Met deze uitslag is Schumacher tien punten uitgelopen op Ilott. Zondagochtend vindt de sprintrace plaats voor de Formule 2 in Sotsji.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1309773431588687873

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden