Teambaas F2-team Carlin: Tsunoda kan Gasly flink pushen

SI202011040581_hires_jpeg_24bit_rgb

De Japanner Yuki Tsunoda zal vanaf 2021 in de Formule 1 rijden voor het team van AlphaTauri. Trevor Carlin, teambaas bij het Formule 2-team van Carlin, stelt dat Tsunoda zijn teamgenoot Pierre Gasly nog weleens flink kan gaan pushen.

"Het was heerlijk om met hem (Tsunoda red.) te werken", begint Carlin tegenover Autosport. "We hebben hem slechts één seizoen bij ons team gehad, maar hij deed alles veel beter dan we hadden verwacht."

Tsunoda--700x395
(c) AlphaTauri

Volgens Carlin zal de tijd leren hoe Tsunoda het in de Formule 1 gaat doen. "Ik denk dat hij een mooie toekomst in het verschiet heeft als hij niet overweldigd raakt door de wereld van de Formule 1. Ik zou niet weten waarom hij niet op hetzelfde niveau als Lando (Norris red.) zou kunnen presteren. Wie weet heeft hij wel een beetje van de kwaliteiten van Max (Verstappen red.) in zich."

De teambaas meent dat Tsunoda van nature snel leert en zich makkelijk aanpast. "Als hij de Formule 1 net zo snel oppakt als de Formule 2, denk ik dat hij Pierre (Gasly red.) flink kan gaan pushen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden