F3 sprintrace Groot-Brittannië: Viscaal wint, Verschoor 18de

Hamilton-70th-anniversary

De Formule 3-sprintrace van Groot Brittannië werd zojuist verreden op het circuit van Silverstone. Viscaal wist na een hele spannende race als eerste over de finishlijn te komen gevolgd door Zendeli en Pourchaire. Richard Verschoor finishte als achttiende.

Opvallend was de temperatuur. Het was namelijk een stuk frisser op het circuit van Silverstone dan op de zaterdag. De eerste Formule 3-race werd nog verreden met een temperatuur van 22 graden. Vanochtend was het slechts 16 graden en bewolkt.

Slechte start Barnicoat

Het was Ben Barnicoat (Carlin Buzz Racing) die vanaf pole position vertrok gevolgd door Lirim Zendeli (Trident) en Bent Viscaal (MP Motorsport). De start was slecht voor Barnicoat, waardoor Viscaal hem buitenom inhaalde en zo naar de tweede plek reed. Ook Zendeli wist Barnicoat in te halen. Hij reed op kop gevolgd door Viscaal en Barnicoat toen er een safety car-situatie ontstond.

Lukas Dunner en Calan Williams waren met elkaar in contact gekomen en stonden allebei stil langs de kant van de baan. Meteen doken een aantal coureurs naar binnen. Onder andere Smolyar, hij had namelijk een lekke band opgelopen na contact met Peroni. In totaal waren er op dat moment vier uitvallers: Dunner, Williams, Schumacher en Deledda. Het duurde even voor de race weer hervat werd. Er lag namelijk een oliespoor op de baan dat eerst "opgeruimd" moest worden.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1292368354209079297

Na vijf rondes ging de safety car eindelijk van de baan af, waardoor de race weer hervat kon worden. Smolyar en Piastri maken contact en Piastri valt een aantal plekken terug. Viscaal rijdt ondertussen binnen een seconde van Zendeli en krijgt DRS. Gaat hij vandaag die felbegeerde racewinst pakken?

Geen punten voor Sargeant

Logan Sargeant, de leider in het kampioenschap, gaat in ieder geval geen punten scoren vandaag. Hij krijgt een flinke tik van Das en loopt schade op waardoor hij uitvalt. Ook voor Barnicoat is het geen goede dag. De Brit reed nog op podiumkoers toen zijn auto ineens de geest leek te geven. Hij kwam tot stilstand langs de baan, waardoor er een gele vlag-situatie ontstond die werd omgezet tot een Virtual Safety Car.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1292373293102764032

Het gevecht voor de derde plek is in volle gang. Pourchaire, Beckmann, Lawson, Hughes, Piastri en Vesti rijden allemaal vlak achter elkaar. Ook aan de kop van het veld is het spannend. Viscaal rijdt nog steeds vlak achter Zendeli. Hij lijkt erop gebrand te zijn om die eerste plek, die hem in Hongarije werd afgenomen, terug te pakken.

Met nog drie rondes te gaan begint Viscaal te stampen. Hij zet de snelste rondetijd neer en zit nog steeds binnen de DRS van Zendeli. Over de boordradio roept zijn team naar hem om te pushen. Viscaal komt steeds dichterbij Zendeli, maar steeds net niet genoeg om een inhaalactie te kunnen doen. In de laatste ronde lukt het hem, Viscaal haalt Zendeli in! Zendeli geeft zich niet gewonnen en vecht terug maar Viscaal houdt het!

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1292378276426657793

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1292379385534779392

Na twintig rondes geracet te hebben was het het Wilhelmus dat door de speakers op Silverstone galmde voor Bent Viscaal. Zendeli en Pourchaire gingen mee naar het podium. Verschoor werden achttiende. Ook de rest van deze racezondag houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van het laatste racenieuws met later vandaag de Formule 2-sprintrace, de Porsche Supercup-race, de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië en de Formule E-race in Berlijn.

Lees ook: Esteban Ocon krijgt drie plaatsen gridstraf

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden