Falende motor nekt sterk F1-debuut Max Verstappen

images_Formule1_2015_nieuws-maart_exitMax

Het waren 33 fantastische ronden voor Max Verstappen. Hij boekte winst in de eerste ronde en reed lange tijd foutloos op de achtste positie. Na een late pitstop begaf de Renault-motor van zijn Toro Rosso het en was een sterk debuut ten einde.

De start van Max Verstappen begon al een plek hoger op plaats elf door het afvallen van de aan zijn rug geblesseerde Fin Valtteri Bottas. Verstappen kwam goed weg en lag na een de eerste ronde al negende door ondermeer een spin van een andere Fin: Kimi Raikkonen. Op de hardere medium banden stabiliseerde Max op P8, achter teamgenoot Carlos Sainz op de zachtere en snellere banden.

Toen de hele top-tien al binnen was geweest voor nieuw rubber reed Verstappen door om als laatste in ronde 33 te wisselen naar zachte banden. Het voordeel daaruit kon Verstappen niet genieten, omdat zijn Renault-motor het in de ronde erna begaf. Een sterk debuut kwam daarmee vroegtijdig ten einde.

Max Verstappen: "Ik toon dat niet zo, maar ik vond het vreselijk. Het ging heel goed, ik zat lekker in mijn ritme en als ik had kunnen doorrijden, was de zesde plaats mogelijk geweest."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen