Familie ziet lichte verbetering in situatie Juan Manuel Correa

EDUbQiPU0AAA-UP

Het gaat een heel klein beetje beter met Juan Manuel Correa. De Formule 2-coureur liep twee weken geleden op Spa-Francorchamps zware verwondingen op bij het ongeluk dat het leven eiste van Anthoine Hubert.

Correa werd direct na het ongeluk in een ziekenhuis in Luik geopereerd en vervolgens overgebracht naar een intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Londen. Daar wordt hij in een kunstmatige coma gehouden. Vorige week verslechterde zijn situatie door complicaties aan zijn longen, maar inmiddels gaat het weer iets beter. Dat laten zijn ouders weten in een brief aan racetechdevelopmentgroup.

"We hebben goede dagen en slechte dagen, en we hebben lange nachten en korte nachten. Maar met de steun van de motorsportgemeenschap, onze vrienden, familie, land en fans blijven we voor Juan Manuel bidden. Juan Manuel blijft in een kunstmatige coma om zijn longen zo veel mogelijk rust te geven. Veel vitale indicatoren zijn iets verbeterd, terwijl anderen een heel klein beetje achteruit zijn gegaan. We worden er door de artsen aan herinnerd dat we niet meer kunnen verlangen dan dat Juan Manuel beetje bij beetje vooruit gaat, ook al is dat maar een heel klein beetje. De infecties zijn onder controle en de ademhalingsindicatoren blijven stabiel."

De familie geeft aan dat er extra operaties nodig zullen zijn wanneer Correa wat verder hersteld is. Daarnaast bedankt de familie iedereen voor de steunbetuigingen: "We lezen alles voor aan Juan Manuel. Jullie berichten helpen hem bij zijn gevecht en vormen de beste motivatie voor hem om niet op te geven. We blijven jullie uitnodigen om berichten te bijven sturen via de sociale media of per e-mail naar Info@JMCorrea.com. Nogmaals, dank voor jullie steun."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden