Fernando Alonso: "Geen risico's lopen tijdens sprint"

fernando-alonso

Fernando Alonso zal tijdens de sprintrace zaterdag van start gaan vanaf de dertiende plek. Alonso is van mening dat er te weinig rondjes zijn gedaan op vrijdag en kijkt uit om zijn resultaat te verbeteren. De Alpine-coureur denkt echter wel dat het lastiger wordt dan tijdens de vorige sprintrace in Silverstone, waar hij spectaculaire acties heeft laten zien.

Terugkijkend op zijn kwalificatiesessie liet Alonso weten dat Q2 een blamage voor hem was. "We hebben vrijdag te weinig rondjes gereden, gezien de kortere dag dan normaal," aldus de Spanjaard tegenover F1.com.

Tijdens Q2 kreeg de Alpine-coureur te maken met blokkerende voorwielen en dat bleek achteraf een gemiste kans voor een goede ronde. "Mijn tijd heb ik nog geprobeerd te verbeteren. Uiteindelijk bleek het geen perfecte ronde, hoewel ik denk dat het wel had gekund. We gaan kijken of we het zaterdag tijdens Q4, de sprintrace, kunnen verbeteren," zo knipoogde de Spanjaard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Alonso bleek in de vorige sprintrace op het circuit van Silverstone de grote ster van de sprintrace. Of hij nu ook kan uitblinken weet hij nog niet: "Het is wel wat lastiger hier, het is moeilijk te passeren want het circuit van Monza is best smal. Hoeveel inhaalmogelijkheden er zijn weet ik niet maar ik ga mijn best doen en toch voorzichtig zijn want ik wil geen risico's lopen voor zondag", zo sloot hij af.

Lees ook: Gridstraf voor Bottas na vierde motorwissel dit seizoen

Lees ook: Lewis Hamilton na kwalificatie Monza: “Elk punt telt”

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede startrij sprintkwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden