Fernando Alonso: "Goed resultaat voor het team"

jm2129jy264

Voor de zesde keer dit seizoen is het Fernando Alonso gelukt om zich in de top-10 te kwalificeren. De Spanjaard zal de Grand Prix van Hongarije vanaf de negende positie starten. Samen met zijn teamgenoot, Esteban Ocon, heeft hij voor een goed resultaat gezorgd voor het team van Alpine. 

De Franse renstal mag niet ontevreden zijn met een achtste en negende startpositie voor de Grand Prix van Hongarije. De teamgenoten waren ontzettend goed aan elkaar gewaagd, maar Esteban Ocon wist een iets snellere rondetijd neer te zetten. In een interview met Ziggo Sport sprak Fernando Alonso zeer tevreden over de kwalificatie. "Een goed resultaat voor het team met beide auto's. Het is absoluut een goed weekend tot nu toe, maar we moeten het tijdens de race wel afmaken."

Afhankelijk van het weer is het nog even afwachten wat de juiste strategie zal zijn voor de race. "We moeten afwachten hoe warm het gaat worden. Na de eerste 10 à 15 rondes zullen we beslissen wat de beste strategie is." De afgelopen races liet de Spanjaard een hele sterke start zien. Met een knipoog beloofde hij dan ook dat hij zijn best gaat doen om een goede start voor te bereiden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Lees ook: Valtteri Bottas tevreden met tweede startplek

Lees ook: Max Verstappen: "We liggen hele weekend al achter"

Lees ook: George Russell: "Je kunt het niet altijd goed doen" 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden