McLaren hoopt Alonso te strikken als testcoureur

images_2016_F1-retro_05_alonso

Zijn Formule 1-helm hangt nog maar nauwelijks aan de wilgen, of Fernando Alonso wordt alweer in verband gebracht met een terugkeer naar McLaren. Het gaat dan echter om testwerk voor het team, geen racestoeltje.

Alonso nam na de Grand Prix van Abu Dhabi na zeventien jaar afscheid van de Formule 1, onder meer om zich te richten op het winnen van de Indy500 en daarmee de Triple Crown. McLaren-baas Zak Brown hoopt de Spanjaard echter over te halen om als mentor verbonden te blijven aan het team. Alonso zou de huidige McLaren-coureurs Lando Norris en Carlos Sainz dan moeten ondersteunen.

Testwerk

Brown: “Het zou mij verbazen wanneer je Fernando komend seizoen gedurende een aantal Formule 1-races niet bij McLaren zou zien rondhangen, en dat zou ook zo maar eens voor testwerk kunnen zijn.” De teambaas heeft naar eigen zeggen met Alonso gesproken die op zijn beurt open staat voor dit scenario. “Deze kampioenen, of het nu Michael Schumacher, Alain Prost of Mika Hakkinen is, ze willen nooit te ver van de pitlane zijn”, aldus Brown.

Alonso zou in de ogen van Brown veel ervaring kunnen overbrengen op Sainz en Norris. Met name laatstgenoemde heeft nog weinig ervaring, terwijl Alonso het team als geen ander kent. Volgens Brown zal de voormalig Formule 1-coureur binnen dertig dagen beslissen wat hij gaat doen.

Zelf heeft de teambaas een vijfjarenplan gepresenteerd waarin McLaren klaargestoomd moet worden om de strijd met Mercedes, Ferrari en Red Bull aan te gaan. Het plan is er op gericht om races te winnen, “want wanneer je races wint, doe je mee om het kampioenschap”, meent Brown. “Het afgelopen seizoen was moeilijk en we zijn blij dat het voorbij is, maar aan de andere kant hebben we ook heel veel geleerd”, aldus de teambaas, “dat moet ons verder brengen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen