Fernando Alonso kwalificeert zich niet voor Indy 500

Alonso-2

Fernando Alonso heeft zich zondag niet weten te kwalificeren voor de Indy 500. De Spanjaard eindigde in de 'Last Row Shootout' als vierde en mist daardoor een startbewijs voor de race in Indianapolis.

Omdat Alonso er zaterdag niet in slaagde om in de top dertig te eindigen, moest hij zondag in actie komen tijdens de Last Row Shootout. Daarin moesten de langzaamste zes rijders strijden om de drie overgebleven plaatsen op de startgrid.

Alonso ging vier keer de Indianapolis Motor Speedway rond met een gemiddelde snelheid van 365,889 km/u. Daarmee leek hij lang veilig te zitten, maar in de poging van Kyle Kaiser (365,920 km/u), die als laatste zijn opwachting moest maken, ging het toch nog mis voor de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

Naast Kaiser wisten ook Sage Karam (366,512 km/u) en James Hinchcliffe (366,195 km/u) zich te kwalificeren voor de befaamde Amerikaanse race.

Pagenaud pakt pole

Simon Pagenaud veroverde later op de dag de polepositon op de Indianapolis Motor Speedway. De Fransman ging het circuit rond met een gemiddelde snelheid van 370,136 kilometer per uur. Ed Carpenter (369,970 km/u) en Spencer Pigot (369,869 km/u) completeren de eerste startrij.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen