Fernando Alonso: "Ons raceweekend is voorbij"

jm2103jy194

Fernando Alonso leek op weg naar een mooie kwalificatietijd in de top 10, maar de Alpine-coureur werd in de weg gezeten door de Aston Martin van Sebastian Vettel en moet genoegen nemen met P14. Na de kwalificatie meldde een teleurgestelde Alonso zich in het 'vierkantje' bij Ziggo Sport.

Het incident met Sebastian Vettel in Q2 heeft volgens Alonso grote gevolgen. De Spanjaard was snel onderweg in de kwalificatie maar moet genoegen nemen met een veertiende startplaats. "We waren erg snel, ik denk dat we P5 of P6 konden halen. Nu is het voorbij, waarschijnlijk eindigen we ook buiten de punten in de race. We kunnen hier niks meer aan doen."

Toen Jack Plooij aangaf dat Vettel zijn excuses direct vanuit de auto leek aan te bieden liet Alonso weten dat hij Vettel zelf niks kwalijk neemt. "Ik denk niet dat Seb (Vettel red.) iets verkeerd deed. Je bent volledig afhankelijk van de engineers. Seb deed wat hij kon, maar waarschijnlijk was het team niet duidelijk."

Fernando Alonso / Alpine / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Op de vraag of Alonso de snelheid van vandaag in de race ook kan laten zien liet de Spanjaard weten dat hen dat niet gaat lukken. "Wat er ook met Vettel gebeurt, verandert voor ons niks. Wij gaan van P5 naar P14 en dan is het raceweekend voorbij. Op een circuit als deze finish je waar je de race start", sloot een teleurgestelde Alonso af.

Lees ook: Waanzinnige kwalificatie Russell op mediumband in Oostenrijk

Lees ook: Sainz naar stewards wegens onnodig langzaam rijden

Lees ook: Verstappen na pole Oostenrijk: “Q3 was gewoon klote”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen