Fernando Alonso: "Race was klaar na 200 meter"

jm2103jy194

Fernando Alonso had in Turkije zijn beste kwalificatie van het jaar en mocht daardoor starten vanaf P5. Desondanks was alle hoop op een goed resultaat al weg na 200 meter, omdat Pierre Gasly hem in de rondte tikte. Tegenover Ziggo Sport vertelde Alonso over zijn race.

Fernando Alonso zat bij de start aan de buitenkant van Pierre Gasly en kreeg een tik waardoor hij spinde. Gasly riep eerst nog dat hij werd gesandwicht, maar op de beelden bleek dat hij toch nog genoeg ruimte had. Daarom kreeg hij even later een vijf seconden straf van de wedstrijdleiding. Voor Alonso maakte dat niet veel uit, want zijn race was volgens hem toch al voorbij na 200 meter. "Het was de beste startplek van het seizoen, maar helaas duurde onze race maar 200 meter. Het is zoals het is en we gaan ons focussen op de volgende race."

Fernando Alonso / Alpine F1 / Monte Carlo / Monaco / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Pech met regen

Een lichtpuntje voor Alonso en Alpine was het ene punt dat Ocon wel binnen wist te slepen. Hij reed de hele race op dezelfde banden en dat bezorgde hem een tiende plek. Desondanks was Alonso niet tevreden. "We hadden een veel grotere kans vandaag. Als het droog was en het een normale race was geweest, zouden we competitiever zijn. Ook de vorige race lagen we op podiumkoers, maar door de regen aan het einde werden we zesde. We bouwen veel geluk op voor de toekomst."

Lees ook: Olav Mol: “Keuze pitstop moet altijd bij coureur liggen”

Lees ook: Sergio Pérez: “Voelt goed om weer op het podium te staan”

Lees ook: Bottas domineert Grand Prix van Turkije, Verstappen tweede

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden