Fernando Alonso: "Veel grip verloren tijdens kwalificatie"

174c-cef2-5ead-41deb4091fbc_92eb491d5b8cbcbbc298c9caa4752879c8513abf

Fernando Alonso kende een teleurstellende kwalificatie. Waar de Spanjaard op vrijdag tijdens de tweede training nog de vijfde tijd wist neer te zetten, bleef hij in de kwalificatie steken op een dertiende positie. Alpine-teamgenoot Esteban Ocon pakte de zesde startpositie. 

Alonso gaf tegenover Formula 1 aan dat hij over het algemeen wel tevreden was over het weekend tot de kwalificatie in Portimão. "Maar tijdens de kwalificatie verloren we helaas veel grip. Het is vervelend dat we acht tienden van een seconde verloren tussen VT3 en de kwalificatie, zelfs met minder brandstof tijdens de kwalificatie. We moeten dus gaan uitzoeken wat er aan de hand is, want in de kwalificatie had ik totaal geen grip."

Fernando Alonso / Alpine F1 / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Doel punten scoren

De Spanjaard bleef optimistisch voor de race op zondag. "De punten worden op zondag verdeeld. Buiten de top tien heb je vrije bandenkeuze voor de start van de race, dus hopelijk kan ons dat een voordeel opleveren."

"Ons doel is punten te halen. We maken nog steeds kans met deze startpositie en zoals ik zei met de bandenkeuze. Elke race worden we iets beter en begrijpen we de auto en de banden beter, dus we gaan het zien", besloot de tweevoudig wereldkampioen.

Lees ook: Bottas heeft glimlach op gezicht terug na pole in Portugal

Lees ook: George Russell: "We zitten in een goede positie"

Lees ook: Bottas pakt pole position voor Grand Prix van Portugal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden